Cessió gratuïta de terrenys per millorar la general 1 a la zona de les Costes

Govern adjudica el darrer tram de la reforma de l’antic revolt de Ràdio Andorra per un import de 225.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy en una sessió de Consell General.
El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy en una sessió de Consell General. ANDORRA DIFUSIÓ

Govern ha aprovat un conveni amb la societat patrimonial Josep Antoni Maestre Pal SLU per a la cessió d’ús d’uns terrenys a la carretera general 1. La parcel·la permetrà millorar la xarxa viària a la zona de les Costes. Així, la propietat deixa, durant un temps indefinit, l’ús d’aquest espai, fet que permetrà reformar la viabilitat a la zona.

Així, la societat cedeix gratuïtament a Govern l’ús de la parcel·la afectada per la millora d’aquest enllaç viari. Aquesta s’haurà de destinar exclusivament a la millora puntual de la zona de les Costes, a la CG-1, incloent-hi la connectivitat de vianants amb les voravies ja existents a banda i banda de l’enllaç viari, així com la millora de la maniobrabilitat i de l’espai de la parada d’autobús del transport públic.

Aquestes obres i la redacció del projecte van ser adjudicades ara fa unes setmanes. Tindran un pressupost de 200.000 euros, 100.000 enguany i 100.000 més el 2023. El portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que aquesta millora constitueix una primera fase del desenvolupament de la infraestructura viària de la zona. Així, el Pla sectorial de noves infraestructures viàries i el Pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia d’Andorra la Vella planifiquen un enllaç viari més ampli més endavant.

COMPLETAR LA REFORMA A LA CORBA DE RÀDIO ANDORRA

Al mateix temps, s’ha aprovat l’adjudicació de la darrera fase de reforma de l’antiga corba que la general 2 feia entorn l’edifici de Ràdio Andorra. L’actuació té l’objectiu de construir l’últim tram de voravia exterior del revolt. Un cop estiguin enllestits els treballs, s’haurà guanyat funcionalitat i seguretat i places d’aparcament, de zona blava, més àmplies. El darrer tram connectarà provisionalment amb el tram de camí verd d’Encamp. La inversió serà de prop de 225.000 euros i el temps per a completar-les és de quatre mesos.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending