La central de cogeneració del Pas de la Casa se situarà més a prop del poble

El canvi, aprovat a petició de FEDA, permetria una reducció dels costos de construcció en ser més petita la xarxa de distribució i ubicar al costat un magatzem de biomassa que també podrà alimentar la planta

Una vista del Pas de la Casa.
Una vista del Pas de la Casa.

La central de cogeneració del Pas de la Casa canviarà d’ubicació. La modificació, aprovada pel Govern a demanda de FEDA en el marc del Pla sectorial d’infraestructures energètiques, persegueix una optimització de recursos i una major eficiència de la instal·lació, que disposarà d’un espai per emmagatzemar biomassa que també es podrà fer servir en el seu funcionament normal. Ara, s’ha obert un període d’exposició pública de la nova parcel·la.

La decisió s’ha pres a la reunió del consell de ministres, seguint la petició feta des de FEDA. El nou emplaçament suposa un descens de la superfície reservada per a la instal·lació. Passa de poc menys de 6.800 metres quadrats a únicament 4.436 i se situarà més a prop de la població. Això, entre altres coses, suposarà un estalvi de costos.

La nova ubicació inclou un espai destinat per l’emmagatzematge de la biomassa. Així, es preveu que, a banda de gas, també es pugui alimentar la planta amb aquesta font d’energia renovable. I, per tant, es redueixin encara més les emissions de diòxid de carboni que es puguin generar.

El nou espai previst, en estar més a prop del Pas, farà que la xarxa de distribució pugui reduir la seva mida. I, per tant, els costos de la seva construcció. La ubicació, però, ha de passar encara un tràmit: el període d’exposició pública. Si el supera, l’aprovació de la situació serà ja definitiva.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.