Andorra Telecom ja busca constructora pel Node

La companyia engega el concurs amb l’objectiu d’iniciar l’any vinent unes obres que es preveu costin 24,2 milions d’euros i que estiguin enllestides el 2025

El futur Node.
El futur Node.

Andorra Telecom engega, ara sí, el projecte de construcció de la seva nova seu, el Node. La companyia de telecomunicacions ha engegat el concurs per contractar l’empresa que es faci càrrec de les obres del futur edifici, ubicat a la parcel·la de l’avinguda Meritxell on, inicialment, s’havia d’aixecar el polèmic The Cloud. La previsió és que estigui enllestit el 2025 i que costi 24,2 milions d’euros.

Després d’anys de preparació, Andorra Telecom posa, ara sí, fil a l’agulla per tirar endavant un dels projectes claus dels pròxims anys: la seva nova seu. Cal recordar que gran part de les dependències de la companyia es troben en un immoble de lloguer des que es va enderrocar l’antic edifici de l’avinguda Meritxell, a més de la històrica caserna de bombers, per poder disposar del terreny on s’havia de construir The Cloud. Aquella iniciativa, però, va aturar-se vist que el cost es disparava de forma excessiva.

Representació de com serà 'Node', la futura seu d'Andorra Telecom.

Relacionat

Andorra Telecom preveu licitar el mes vinent un ‘Node’ més car del que s’havia previst

Des de llavors, la parcel·la es troba buida, ocupada per una plaça pública. La companyia va apostar per aprofitar-la per erigir una nova seu. En aquest cas, el projecte guanyador va ser presentat fa un temps: Node. Un cop completats tots els treballs previs necessaris, incloent-hi convenis amb el comú d’Andorra la Vella, les obres es tiraran endavant ja l’any vinent.

La companyia ha licitat ara els treballs de construcció, que s’espera puguin adjudicar-se en pocs mesos. Aquests s’han d’allargar durant tres anys. Fins al 2025. El pressupost d’Andorra Telecom pel 2023 preveu tant la partida necessària per a l’exercici vinent (9,5 milions) més els plurianuals pels següents (9,7 i 5,1 respectivament). Per tant, el cost total del projecte, ara mateix, s’estima en 24,2 milions. Caldrà, però, veure com afecta la inflació actual i sobretot l’encariment registrat en els materials de construcció.

El projecte no només inclou l’edifici. Seguint els acords signats amb Andorra la Vella, la societat també ha d’assumir les places públiques que es mantindran a l’entorn de la seu.

Comentaris (13)

Trending