Andorra Telecom preveu licitar el mes vinent un ‘Node’ més car del que s’havia previst

El projecte, declarat des del Govern d’interès nacional, també patirà els efectes de l’encariment dels materials de construcció, tot i que s’ha intentat pal·liar amb una reducció dels metres quadrats que s’edificaran

Representació de com serà 'Node', la futura seu d'Andorra Telecom.
Representació de com serà 'Node', la futura seu d'Andorra Telecom.

Pas endavant important per a la nova seu d’Andorra Telecom: l’edifici ‘Node’. Govern ha aprovat la declaració de la infraestructura com a projecte d’interès nacional, fet que ha d’agilitzar la seva construcció. De fet, es preveu que a mitjans setembre, el consell d’administració de la societat liciti les obres. Aquestes es tiren endavant tot i admetre que el cost final serà més elevat del previst, tot i que s’ha pogut modular lleugerament els plans: hi haurà menys metres quadrats  canvi d’un estalvi.

La declaració es comunicarà ara a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Cal recordar que el projecte es tirarà endavant a la parcel·la de l’avinguda Meritxell que havia d’albergar el fallit edifici The Cloud. Jordi Torres, actuant com a ministre portaveu, ha posat en relleu que la decisió “segueix els supòsits de la llei d’urbanisme, que permet fer aquesta denominació a infraestructures de caire administratiu”.

El futur edifici albergar les oficines comercials i altres dependències de la companyia de telecomunicacions. Tindrà, també, un espai “museístic i divulgatiu”. La previsió és que en la propera reunió del consell d’administració es pugui aprovar el concurs de licitació de les obres. Seria el 20 de setembre.

Les obres es tiraran endavant tot i que s’és plenament conscient que el pressupost del projecte acabarà sent superior al que s’havia previst inicialment, uns 16 milions d’euros. “És evident i a ningú se li escapa que hi ha hagut un encariment dels materials de la construcció, però des de l’Acoda ja es parla d’una certa estabilització”, ha comentat Torres. Per compensar-ho, ni que sigui en part, s’ha optat finalment per una reducció dels metres quadrats a construir.

Comentaris (12)

Trending