Indignació entre veïns de Pal per l’‘abandonament’ i la deixadesa d’una urbanització a mig fer

Les obres a la zona del Prat del Rei fa pràcticament un any que estan aturades, amb tot el material deixat a pocs metres d’un nucli urbà que destaca per la seva bellesa

-
-
La zona del Prat del Rei, a Pal, i el seu desenvolupament urbanístic té una llarga història. Fins i tot va ser matèria d’investigació en el marc del ‘cas Aifos’, a Màlaga. Una vegada resolta la qüestió societària i d’altres temes, ara fa poc menys de dos anys es van iniciar els treballs d’urbanització. De sobte, però, les obres es van aturar. I el terreny va quedar com estava, com una mena de ‘camp de mines’. Com una mena d’abandonament de l’espai. La zona va quedar i està encara ara com el darrer dia que hi van acudir els obrers.

L’estat de deixadesa indigna i molt els veïns de Pal. I és que la urbanització queda a tocar el nucli urbà. I de tots és prou coneguts que el nucli de Pal té unes característiques molt especials, d’un alt valor cultural, d’una solemne bellesa, amb el romànic com a reclam. Les obres iniciades consistien en la construcció d’un accés de carretera, passar els tubs per les clavegueres, les canalitzacions per a d’altres serveis... Ara fa qüestió d'un any, segons que han recordat els veïns, les obres es van aturar de sobte. 

La carretera va quedar per fer i oberta, amb forats de clavegueram, tubs tirats, eines i ferros ‘abandonats’ enmig del paratge natural. Runa. I tot parat. Si la urbanització ja va comportar certes queixes, molts dels veïns encara estan ara més indignats. “Era un lloc fantàstic, de camps verds, amb flora…” “I ara no només s’ha trinxat un espai magnífic sinó que hi regna la deixadesa”, han afirmat els veïns consultats.

Segons fonts coneixedores de la situació empresarial, els promotors de la urbanització estarien tancant l’entrada de nous inversors el que hauria de permetre la represa dels treballs i que s’adobi i s’acabi de polir la urbanització perquè, almenys, no faci mal d’ulls. La llicència d’obres establia que els treballs s’havien de fer en un termini d’entre un i tres anys. Després d’aquest termini, el permís caducarà i s’hauria de sol·licitar de nou, amb les dificultats que això pogués suposar. Per ara estan en termini.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending