Independents d’Ordino lamenta les pressions rebudes i deixa entreveure que serà a les comunals

La plataforma, que pretenia “treballar per evitar una nova majoria absoluta al Consell”, assegura que públicament no donarà suport a cap candidatura 

-
-

Independents d’Ordino no participarà a les eleccions generals del 7 d’abril però comença a fer bullir l’olla per ser present a les comunals que probablement se celebraran l’1 de desembre. Amb temps, pretén evitar les pressions rebudes aquestes darreres setmanes i “tota mena de propostes” que finalment han fet que el projecte se n’hagi anat en orris. Els seus impulsors han lamentat la situació i consideren que hauria estat bo “treballar per evitar una nova majoria absoluta al Consell”. Sense tenir candidatura pròpia, el grup assegura que públicament no donaran suport a cap altra llista.

En un comunicat asseguren que “som una plataforma nascuda amb vocació de donar veu a un creixent nombre de persones que pensem d'una banda, que la majoria absoluta obtinguda a les darreres eleccions no ha permès un debat al Consell sobre temes importants de país i d'altra banda, que la nostra parròquia no ha tingut la rellevància que haguéssim desitjat dins aquesta majoria”. Per aquest motiu, la proposta que posaven sobre la taula era la de configurar una “alternativa per aglutinar la resta de formacions polítiques nacionals presents a la parròquia que compartien el nostre neguit, i treballar durant la campanya per evitar una nova majoria absoluta al Consell”. 

Els impulsors del moviment que es pretenia transversal han lamentat que la iniciativa no s’hagi pogut concretar. I acusen les forces polítiques de no saber o no voler “llegir en clau estratègica de país el significat i les conseqüències d'un resultat que pogués afavorir una nova majoria absoluta, renunciant a les seves aspiracions i sumant a favor d'un escenari electoral de dues candidatures a la parròquia d’Ordino”. Per tant, i “malgrat haver rebut tota mena de propostes i pressions a canvi del nostre suport, Independents d'Ordino ha decidit mantenir-se coherent amb un dels seus principis fundacionals i no correspondre a cap formació que ha presentat candidatura a Ordino”. Per tant, no s’explicitarà el suport a cap llista alhora que s’agraeix l’escalf que asseguren haver rebut “de moltes ciutadanes i ciutadans anònims, alguns desencantats o desconnectats de la vida política de la parròquia fins ara, com per renunciar al nostre projecte”.

En el comunicat, defensen la idoneïtat de la seva proposta, ja que “estem convençuts que una formació transversal, independent, integradora i oberta a fi de promoure el debat intern i amb altres forces polítiques a la recerca del benestar de les persones i de l'interès general és necessària per canalitzar un creixent sentiment dels electors i electores de la parròquia que no volen que l'escenari polític estigui capitalitzat per partits que busquen majories dominants”. Finalment, remarquen que el fet d’haver estat rebuts tant positivament “ha fet i faran possible el creixement del nostre projecte de cara a properes cites electorals”. Amb un eloqüent “fins al desembre!” deixen entreveure el que fonts de la plataforma asseguren que esdevindrà un repte: ser a les comunals del desembre. 

 

Comentaris (4)

Trending