Cinc intoxicats i tot l'edifici desallotjat per l'incendi en un pis de Sant Julià que els bombers ja han controlat

(AMB VÍDEO) Diverses dotacions dels bombers, ambulàncies, policia i servei de circulació treballen en l'incident que s'ha produït al carrer de Lòria

-
-
Cinc veïns d'un immoble del carrer de Lòria, rere l'Hotel Folch i a tocar del bar Roses, dos establiments molt coneguts a Sant Julià de Lòria, han resultat intoxicats per inhalació de fum arran de l'incendi que s'ha declarat en un un pis de la segona planta en l'indret esmentat. Dotacions dels bombers han aconseguit ja extingir el foc, que s'haurien iniciat en una cuina, i ara centren esforços en remullar la zona afectada per evitar que revifi. L'incendi ha afectat quatre pisos i ha provocat una gran fumera, visible des de diversos punts de la parròquia. Tot l'edifici s'ha desallotjat per precaució.

El foc s'ha declarat sobre les 3 de la tarda per causes que encara s'hauran de determinar a la cuina del 2-1 de l'edifici per causes que encara no han transcendit. Segons ha explicat el director del cos d'extinció, Joan Carles Recasens, les flames s'haurien propagat a través del celobert i haurien afectat fins a tres altres immobles, que han partit importants desperfectes.

Els bombers, que han desplaçat al lloc dels fets tres camions i dues ambulàncies, amb un total de quinze efectius, han concentrat esforços en controlar les flames, al mateix temps que rescataven els inquilins dels pisos amb afectació i desallotjaven la resta de veÏns. A la zona també s'han desplaçat tres ambulàncies del SAAS -una de suport avançat i dues de convencionals- i diferents agents del servei de circulació comunal. El trànsit a la zona s'ha hagut d'interrompre.

Els cinc ferits, tots ells inquilins de l'edifici,  han estat traslladats al servei d'urgències de l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell. En principi, tots els casos són de caràcter lleu i per inhalació de fum. A banda, s'ha optat per desallotjar tot l'immoble, animals inclosos.

Les flames han afectat de forma important quatre pisos. Els bombers ja han extingit les flames i ara treballen per remullar la zona afectada per evitar que el foc pugui revifar. Pel que fa al retorn dels veïns, queda clar que els dels immobles que han estat tocats per les flames no ho podran fer avui. Recasens ha explicat que en la resta de llars s'haurà d'analitzar cas per cas, tenint en compte especialment si tenen o no electricitat.

Per la seva banda, Maria Pilar Touriño, veïna del 2-1, ha explicat que "un amic m'ha avisat i he vingut corrent pel gos, que ja havia sortit quan els bombers han obert el pis". Ara, es troba a l'expectactiva de si poden o no tornar a casa seva. "A veure si ens permeten pujar, ni que sigui, a per les coses dels nens. Ens diuen que potser ens reubicaran en alguns hotels", ha apuntat.

 

Comentaris (1)

Trending