Grynspan encara confia a celebrar la Cimera Iberoamericana a Andorra

S'ha reunit amb Felip VI per informar-lo de la cooperació entre els països de la regió i elaborar solucions conjuntes i concertades per respondre a la crisi

Felip VI durant una trobada amb la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan.
Felip VI durant una trobada amb la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan.
El monarca espanyol Felip VI ha rebut aquest dilluns en audiència al Palau de La Zarzuela a la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, que ha exposat la situació d'Iberoamèrica davant la crisi de la Covid-19, a més d'assumptes relacionats amb la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern, que està prevista per al novembre a Andorra, l'enfocament ha de servir per enfortir la resposta dels països iberoamericans davant la crisi. Grynspan confia en la celebració de la trobada "perquè encara hi ha temps fins al novembre perquè la crisi s'allunyi".

Grynspan ha informat Felip VI sobre la feina que està duent a terme la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) per enfortir la cooperació entre els països de la regió i elaborar solucions conjuntes i concertades per respondre a la crisi. Així mateix, ha informat de les converses que ha mantingut amb autoritats de països iberoamericans i els debats en els quals ha participat en fòrums internacionals i multilaterals.

Des de l'inici de la pandèmia, la Secretaria General Iberoamericana ha llançat juntament amb la Xarxa d'Autoritats en Medicaments d'Iberoamèrica el microlloc 'En Xarxa contra la Covid-19', una plataforma digital on els 22 països iberoamericans estan compartint informació oficial sobre tractaments mèdics, assaigs clínics de medicaments i guies tècniques per a personal de la salut.

D'altra banda, la secretària general iberoamericana ha participat activament en els 'Diàlegs per vèncer la Covid-19', una iniciativa del ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya, de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i de la Unió Europea (UE)

Comentaris (4)

Trending