Grandvalira tanca la campanya de neu venent més d’1.800.000 forfets

El domini esquiable de les valls d’Orient incrementa un 2% la venda de tiquets respecte l’anterior temporada i la facturació també té un bon comportament situant-se al tomb dels 80 milions d’euros

El domini esquiable més gran del sud d\'Europa ha fet públics part dels seus resultats de la temporada.
Grandvalira ha venut durant la temporada que acaba de finalitzar més d’1.800.000 forfets, un 2% més que l’hivern passat. El domini esquiable de les valls d’Orient, el més gran dels Pirineus, ha superat de forma excel·lent l’anunci de divorci, i ha aconseguit xifres rècord en diversos aspectes del negoci. El comportament de la facturació -i especialment la provinent dels mercats internacionals- també ha estat molt bo. Encara que és una dada que la companyia guarda gelosament, actualment deu ser de l’ordre dels 80 milions d’euros, dels quals prop de les dues terceres parts (sis de cada deu euros que ingressa el domini) provenen de la venda de tiquets.

El domini configurat per les estacions d’esquí de Canillo, Soldeu, el Tarter, Grau-Roig i el Pas de la Casa ha venut durant el darrer curs hivernal aproximadament 1.800.400 forfets, un ascens del 2%, com s’ha dit, respecte l’anterior temporada, en què es van comercialitzar 1.765.039 forfets. Tot plegat, com destaca la companyia en un comunicat, fa que el domini més gran del sud d’Europa es mantingui en el Top 15 del rànquing mundial d’estacions d’esquí quant a afluència de clients, segons les dades de l’informe 2017 del consultor Laurent Vanat. Les estacions de Grandvalira han gaudit d’abundants gruixos, i tot i que meteorològicament ha estat una campanya marcada pels caps de setmana de condicions climatològiques desfavorables, això no ha influït en l’afluència.

Tot i la meteorologia gens fàcil durant molts caps de setmana, el domini més gran del sud d’Europa ha aconseguit mantenir obert pràcticament tots els dies

L’estació pràcticament no ha hagut de tancar cap dia donant resposta amb eficiència, segons destaca el comunicat, a aquests efectes del temps amb treballs de màquines de 29.623 hores ( 10% en relació a 2016-17) i un total de 68 activacions del pla de prevenció d’allaus (PIDA). De fet, el domini ha gaudit de la totalitat del seus 210 quilòmetres de pistes esquiables gran part de la temporada gràcies el treball de l’equip d’explotació. 

La captació d’esquiadors provinents dels mercats internacionals ha respost satisfactòriament a les estratègies comercials fixades en els darrers tres anys, destacant els mercats de França, Regne Unit i Rússia i consolidant els mercats de Bèlgica i països nòrdics. L’evolució ascendent dels mercats internacionals s’argumenta amb el creixement en la facturació de més d’un 15% en relació a l’any passat i de més d’un 40% en les tres darreres temporades.

L’evolució ascendent dels mercats internacionals s’argumenta amb el creixement en la facturació, per aquest concepte, de més d’un 15% respecte l’any anterior

Aquests increments es refereixen exclusivament a la facturació dels esmentats mercats internacionals. La facturació global també ha crescut, però sense arribar a les magnituds anteriors. Un altre dels indicadors positius de la campanya 2017-18 és l’increment de la penetració en el consum dels serveis d’estació (escola, restauració i activitats de aventura), fet que consolida encara més l’oferta global del domini. 

Onze milions d’inversió per a la campanya

L’estació més gran del sud d’Europa ha invertit 11 milions d’euros aquesta temporada destinats a tres grans eixos: la innovació, la qualitat i l’atenció al client. En aquesta línia, en la seva ferma aposta per la innovació tecnològica, Grandvalira, en les tres últimes temporades, ha traçat una estratègia de posicionament de marca i venda online a través de les diferents plataformes tecnològiques com ara la nova plataforma de vendes B2C que ha assolit un increment del 78% respecte l’any anterior i un 112% en les tres últimes campanyes de neu.  

Les pistes canillenques i encampadanes es mantenen en el Top 15 del rànquing mundial d’estacions d’esquí quan a afluència de clients

Pel que fa a la restauració, en la ferma aposta per la innovació dels darrers anys, cal destacar dues iniciatives. D’una banda, la segona edició de l’Snow Club Gourmet, que ha vist consolidat un projecte que eleva la gastronomia del domini, i en el que el retorn de les 28 marques participants d’alta qualitat i dels començals ha estat molt positiu en les 6 jornades que s’han celebrat. De l’altra, la incorporació de les postres tematitzades del prestigiós mestre pastisser Christian Escribà, que han estat la sensació dels esquiadors més llaminers. 

Tanmateix, l’Iglú Hotel ha acollit una de les novetats més sorprenents de la temporada amb la reproducció a través de l’escultura de gel d’algunes obres de la col·lecció Carmen Thyssen. Aquesta iniciativa també ha anat lligada a algunes accions dirigides al públic infantil i han permès acostar l’oferta cultural d’Andorra als visitants de l’estació.