Grandvalira aprova un pressupost de mínims i fa un passet més cap a la dissolució

Ensisa i Saetde mantenen inalterable el procés que ha de conduir al final de la relació el proper 31 de maig de la manera més ordenada possible, que és el que ara mateix es busca

Les tres societats que configuren Grandvalira ja treballen donant gairebé per fet el trencament
Les tres societats que configuren Grandvalira ja treballen donant gairebé per fet el trencament
Nevasa, la societat que comercialitza el domini Grandvalira, ha aprovat recentment uns pressupostos de mínims per poder afrontar la propera temporada hivernal i encara el procés de dissolució. Les dues societats que fins ara han composat la marca de neu per excel·lència del país mantenen inalterable el full de ruta per fer efectiu el trencament el 31 de maig de l’any que ve. Govern i Crèdit Andorrà miren de fer força per aconseguir que com a mínim es pugui mantenir el forfet conjunt, però la reunió prevista per aquesta setmana s’ha acabat cancel·lant.

Mandataris accionarials i executius de Grandvalira es van reunir aquest dijous per continuar duent a terme la gestió ordinària de la societat més l’afegit de passar revista als processos que cal fer per dur a terme una dissolució ordenada. Damunt la taula de la reunió, en què també van participar representants de les auditores que avaluen els comptes i altres qüestions de la societat, s’hi va posar, per exemple, l’informe relatiu a liquidació dels comptes de la passada temporada i el pressupost per al curs que ve. En tots dos casos es van aprovar però no n’han transcendit detalls.

Govern i Crèdit Andorrà miren de salvar com a mínim el forfet conjunt tot i que la reunió prevista per aquesta setmana ha estat avortada finalment ‘per culpa’ del subsidi d’atur europeu

El que sí que és clar és que el pressupost per a l’any que ve és de mínims, o com és coneix més aviat en l’argot comptable públic, de funcionament. És a dir, la previsió pressupostària necessària per afrontar els compromisos contrets i poca cosa més. Això sí, preveient aquelles actuacions necessàries per dur a terme un trencament el més ordenat possible. Perquè en la reunió també s’hauria avançat en la qüestió de personal. Una empresa especialitzada s’ha encarregat d’analitzar els perfils laborals que hi ha a la societat conjunta i mirar de veure en quina de les dues societats matriu encaixarien més. I, a partir d’aquí, que tant Ensisa com Saetde puguin fer les ofertes professionals que creguin escaients.

Per ara, no hi ha ni la possibilitat -almenys, no ho contempla així Saetde- que es pugui mantenir un forfet conjunt més enllà del 31 de maig del 2019. Però també és cert que tant el Govern com Crèdit Andorrà, accionista minoritari de la societat que explota les pistes de Canillo, Soldeu i el Tarter, estan collant fort -especialment l’entitat bancària, segons les fonts- perquè sigui possible, almenys, mantenir el tiquet global. Aquesta qüestió havia de ser posada sobre la taula en una reunió que s’havia previst per aquesta setmana entre tots els actors implicats en la ‘crisi Grandvalira’. Però en aquest cas una altra crisi, o millor dit un incendi com el del subsidi d’atur que sobrevola la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea, va portar l’executiu, promotor de la trobada, a ajornar de moment aquesta trobada multilateral.



Pendents del gall de bosc

I si no hi ha entesa per salvar Grandvalira, Saetde tampoc no en té ni amb el comú de Canillo ni amb el ministeri de Medi Ambient per les actuacions a realitzar a la zona del Pla de les Pedres. Són dues coses diferenciades, això és clar. La corporació va ordenar un atur d’obres d’un camí que havia obert la societat encampadana per poder arribar fins a la zona on vol ampliar el telecadira que ha de possibilitar un nou accés de Saetde a l’altura del Peretol. De moment no hi ha cap avenç en aquest sentit i el comú de Canillo s’ha negat de forma reiterada a facilitar cap informació sobre la qüestió. De la seva banda, el ministeri de Medi Ambient tampoc no ha atorgat les autoritzacions necessàries perquè puguin començar els treballs d’ampliació de l’esmentat telecadira. En aquest cas, la motivació de la dilatació dels permisos és que s’està pendent de la valoració que facin els experts de patrimoni natural en relació amb la presència a la zona del gall de bosc.



 

Comentaris

Trending