Mitja dotzena de temporers argentins amb vulnerabilitats podrien volar diumenge cap al seu país

El ministeri d'Exteriors està acabant de definir amb les autoritats del país sud-americà el llistat de beneficiaris d'un vol d'Iberia que sortirà des de Madrid amb arribada a Buenos Aires

-
-
El ministeri d'Exteriors està acabant de perfilar amb les autoritats argentines el pla que ha de permetre entre sis i deu temporers d'aquell país sud-americà atrapats al Principat retornar cap a l'Argentina. Es tracta de temporers amb patologies o una major vulnerabilitat al virus, també dones embarassades. El govern argentí ha anunciat que hi haurà vols des de diversos països i entre ells un de l'aeroport de Madrid que sortirà del diumenge dia 27. Aquest mateix vol de tornada servirà per repatriar ciutadans espanyols que estan a l'Argentina.

El vol haurà de portar principalment argentins que estan a Espanya però també alguns dels que hi ha a Andorra i que es trobin amb problemes de salut o en el cas de dones que estiguin embarassades. La llista s'està acabant de definir però, ara mateix, segons algunes fonts, serien set les persones beneficiades i que es podrien incloure en el vol que noliejarà Iberia des de Madrid i que aterrarà a Buenos Aires. 

Una vegada s'ha obert la possibilitat des de l'Argentina de repatriar alguns temporers encallats a Europa, el ministeri d'Exteriors andorrà ha posat ràpidament fil a l'agulla per mirar de resoldre les situacions més urgents, sobretot després de no haver pogut aprofitar -per la intransigència governamental argentina- un vol que s'havia programat des de l'aeroport de Blagnac a Tolosa i que finalment es va enlairar sense passatgers. El Govern s'encarregaria dels autobusos i del trasllat dels temporers des d'Andorra fins a Madrid. 

La certesa amb què es donava per fet el vol durant aquest matí de dimecres l'ha atenuat el ministre portaveu, Eric Jover, que ha desmarcat el Govern de qualsevol operativa -una altra cosa és si es confirma del tot el vol dissenyar un servei que permeti anar els temporers encallats a Andorra fins a Madrid- i ha assegurat que encara s'ha de veure que s'acabi concretant el vol i que s'hi puguin acollir treballadors argentins atrapats al Principat.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending