Govern treballa en un pla urgent per ‘importar’ personal sanitari estranger

Diversos ministeris estan actuant coordinadament per mirar d’aconseguir incrementar el nombre de professionals de la medicina i la infermeria vistes les baixes que hi ha

-
-
El Govern treballa en un pla urgent per mirar de dotar el Principat de més personal sanitari. El projecte s’està gestionant amb discreció perquè no és clar que sorgeixi efecte ateses les circumstàncies actuals arreu. S’hauria contactat amb diversos països per avaluar la situació i mirar si és factible la ‘importació’ temporal de sanitaris. En principi seria pels dos mesos en què inicialment es va preveure el confinament més estricte.

El personal sanitari, almenys a l’inici de la crisi, és el que més ha estat colpejat com a col·lectiu, amb prop de mig centenar de persones que haurien estat formalment contagiades i més de 160 professionals que han quedat fora de joc per sospites o ser contactes de positius. Més de seixanta professionals, segons les previsions del ministeri de Salut, finalitzen aquest divendres la quarantena dictada. I a poc a poc es podran anar reincorporant-se als seus llocs de treball.

Cert és que molts dels professionals que s’han hagut de quedar casa ja fos diagnosticats però amb símptomes lleus, ja fos per prevenció, han estat igualment treballant. Alguns atenent el 116, d’altres participant en l’elaboració de plans de contingència per tal d’anar adaptant els mitjans de què es disposa a la situació d’emergència actual. Just ara, però, s’entra previsiblement en el pic de casos, una situació que s’hauria de perllongar almenys durant tota la setmana que ve.

D’aquí que es vulgui intentar portar al Principat personal estranger. Ja s’estarien buscant allotjaments temporals. Per una raó de seguretat i d’evitar contagis no se’ls voldria ubicar en hotels sinó en domicilis on poguessin estar tot sols o com a mínim amb una altra persona. I en llocs tan cèntrics com sigui possible per facilitar la proximitat amb el centre hospitalari.

Comentaris (13)

Trending