Govern privatitza els serveis de microinformàtica i ‘encén l’alarma’ entre el funcionariat

Malgrat que es tracta d’una externalització molt mínima, els sindicats de l’administració estan a l’aguait davant les informacions que havien ja rebut abans de les eleccions

Comentaris

-
-
L’executiu ha decidit externalitzar els denominats serveis de microinformàtica, és a dir, l’atenció de primera instància quan un ordinador o qualsevol altre dispositiu electrònic de l’administració fa figa o una funciona adequadament. Malgrat que d’entrada aquesta externalització en concret es pot considerar poca cosa, la convocatòria del concurs ha causat certa alarma entre un sector del funcionariat i els sindicats de l’administració estan a l’aiguat després que just abans de les eleccions haguessin rebut diversos inputs que el Govern sorgit de les urnes, si era de continuïtat, podia optar per privatitzar alguns serveis. Les fonts consultades consideren que aquest podria ser el primer pas.

Les empreses que hi estiguin interessades, d’àmbit nacional, han de presentar les seves ofertes el 14 de novembre com a molt tard. El concurs s’instrumentalitza pel procediment urgent i té com a objecte proveir el departament de Sistemes d’Informació (DSI) del Govern dels recursos necessaris per poder garantir la bona atenció en l’actuació reparadora microinformàtica. Segons el plec de bases, “el departament de Sistemes d’Informació necessita poder disposar de recursos humans in-situ a les seves instal•lacions, per tal de realitzar tasques d’operacions i suport tècnic en microinformàtica”.

L’estimació base dels treballs objecte d’aquest concurs és de 2.500 euros (import mensual d’un recurs) amb tots els impostos inclosos. I, d’entrada, segons les fonts consultades, les persones que estaven assumit aquesta feina en l’actualitat no tenien coneixement de l’externalització del servei, d’aquí que els consultats no vegin amb gaire bons ulls la situació i temin que sigui un primer pas en vista a anar privatitzant altres serveis. Les fonts consultades no descarten que els sindicats de la Funció Pública facin alguna demanda d’informació perquè se’ls expliqui si es tracta d’una externalització puntual o esdevindrà una manera de fer també en altres departaments.

Comentaris (12)

Trending