Hi haurà un bus al Pas de la Casa cada mitja hora

La remodelació del transport públic converteix la L3 en una línea circular i la L1 i el Bus Exprés començaran el servei abans

Un moment de la reunió d'aquest dimarts.
Un moment de la reunió d'aquest dimarts.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presidit aquest dimarts la reunió amb els operadors del transport públic que ha servit per remodelar les línies que van entrar en servei el passat dia 2. La novetat més significativa és l'augment de la freqüència al Pas de la Casa que serà de cada mitja hora en comptes dels seixanta minuts actuals. Els caps de setmana, entre les 10 h 15 i les 18 h 30 passarà cada 45 minuts.

Els canvis que s'han aprovat entraran en funcionament demà passat i el dilluns vinent. Dijous afectaran la L1 (Escaldes Engordany-Sant Julià de Lòria) i el Bus Exprés, i dilluns serà el torn de la L3 (Andorra la Vella-Canillo) i de la L4 (Andorra la Vella-Pas de la Casa). La L1 començarà el servei a Sant Julià a les 6.20 del matí i després, a dos quarts de set del matí, amb sortida del carrer de la Unió d'Escaldes-Engordany.

El Bus Exprés iniciarà el servei a les 6.30 des de Sant Julià. La L3, per la seva part, desapareix i es converteix en una línea circular que donarà servei a la part alta d'Escaldes-Engordany.  Gallardo ha explicat que "servirà per connectar Andorra la Vella amb la part de l'avinguda del Pessebre i Fiter i Rossell a Escaldes-Engordany".

S'unificaran les tarifes de les parades de Canillo amb un canvi de zonificació

L'objectiu, segons ha dit el ministre "es que la gent que viu en aquella part d'Escaldes pugui tenir accés directe a una zona cèntrica de serveis sense necessitat de fer transbordament". Això no suposarà una pèrdua de qualitat en relació a les freqüències que hi ha a Canillo perquè la L4 que va al Pas de la Casa  funcionarà cada mitja hora. Això permetrà que amb la combinació amb la L2 (Andorra la Vella-Encamp), hi hagi un bus cada dotze minuts a Encamp. També hi haurà un canvi de zonificació a Canillo ja que hi havia tarifes diferents en les parades a Canillo "Són una sèrie de canvis que persegueixen una millora en el servei", ha subratllat Gallardo.

Respecte al problema que es va produir aquest dilluns amb la línea del Pas de la Casa, Gallardo ho ha atribuït a "un error humà però hem d'assegurar que la freqüència no pot tenir un espai de temps com el que va tenir lloc aquest dilluns a la nit".

La reunió ha servit per valorar els primers dies de funcionament del nou servei i després d'haver recollir les propostes dels comuns i les queixes dels usuaris. Després de la trobada, el ministre també s'ha referit a la proposta del col·lectiu Friday's For Future perquè el transport públic sigui gratuït. "Busquem un atractiu des de la qualitat del servei i de la freqüència. Aquesta és la primera fase. La voluntat, des del Govern, és fomentar l'ús del bus i per això cal treballar per fer un transport públic més assequible però no ens hem plantejat que sigui gratuït. Per prendre aquestes decisions cal tenir dades i informació". No hi ha un calendari marcat perquè, segons Gallardo, "s'ha d'esperar i veure com funciona el servei" tot i que el tema pot quedar resolt durant aquesta legislatura.

 

                                                            

Comentaris (7)

Trending