Govern haurà de compensar la propietat del terreny de l’Estadi comunal per l’ocupació indeguda del pas elevat

Els propietaris de la zona del Prat Salit ja han arribat a un acord amb el comú, que és qui té llogat l’espai, que quedarà ampliat en uns quants metres quadrats més en un nou contracte

-
-
Govern haurà d’abonar una quantitat de diners encara pendent de pactar al propietari del terreny damunt del qual s’ha bastit, en part, la passarel·la que facilitarà als vianants creuar la carretera general CG-1 a l’altura de l’Estadi comunal. Ordenament Territorial va iniciar la construcció del projecte sense el consentiment de l’amo de la parcel·la. La deixadesa o badada tant del comú de la capital com del Govern van fer que s’iniciessin les obres sense que l’administració no disposés de cap dret sobre l’espai on es van es fan els treballs.

La Borda i el Prat Salit, que és la finca on s’ubica l’Estadi comunal i les dependències que en fan part està llogat pel comú. I en virtut dels acords als quals van arribar la corporació comunal i l’executiu per poder desenvolupar la proposta guanyadora del concurs del pressupost participatiu de l’any passat, els responsables d’Ordenament Territorial van donar per fet que l’indret on s’havia de construir una part de la passarel·la, la més propera al recinte esportiu -la que queda a tocar del riu és de titularitat pública-, ja estava ‘controlada’ pel comú. Però va resultar que no era així.

La superfície llogada per la corporació al propietari de la mateixa no incloïa els metres quadrats necessaris per construir-hi el pas elevat. Segons fonts comunals, quan l’amo de l’espai va veure que es feien obres a la zona i va poder contrastar que aquell espai no formava part de cap acord, conveni ni res de semblant, va comunicar la situació. Per evitar mals majors, la propietat hauria tolerat a precari l’obra. Però advertint que calia arribar a un acord que posés ordre a tot plegat si no volia l’administració que s’iniciés un plet en contra seva.

La mala coordinació entre administracions va fer que les obres de la plataforma enlairada s’hagin estat fent en un solar privat sense el consentiment inicial de l’amo

Les darreres setmanes s’hauria treballat en la recerca de la solució i, segons les fonts comunals consultades, a manca d’alguns serrells, especialment relacionats amb el Govern, ja hi hauria un acord total que permetrà solucionar el malentès, per dir-ho d’aquesta manera. Així, el comú i la propietat acordaran un nou contracte de lloguer que inclourà els metres que fins ara no havien format part dels pactes anteriors. Es fixarà, per tant, una nova renda. Una vegada s’estampi la signatura al nou acord, el comú passarà a abonar les mensualitats degudes. 

De fet, com fins ara però amb l’afegitó dels euros suplementaris equivalents als metres quadrats de més que passen a formar part del contracte d’arrendament. Paral·lelament, s’hauria d’acabar de tancar un acord amb el Govern per tots aquests mesos que ha estat ocupant el terreny i fent-hi obres sense que, a priori, ni ho pogués fer ni tingués el consentiment de la propietat, malgrat que a partir d’un moment concret sí que es van tolerar els treballs condicionats, però, a la signatura d’un acord sota la fórmula que es considerés més escaient.

Les fonts comunals consultades han assegurat que gràcies a la bona predisposició de la propietat, molt probablement la compensació de l’ocupació indeguda es farà coincidir amb el corresponent al que pagui de més el comú entre el contracte actual i el que s’ha de signar de nou. Una quantitat que seria abonada de forma retroactiva des de la data de l’inici dels treballs i el dia a partir del qual, ja en funció del nou contracte, sigui el comú qui assumeixi tota la despesa com era la pretensió inicial en virtut dels acords entre administracions.

Etiquetes

Estat de les obres aquest dijous a la tarda.

Relacionat

La construcció del pas elevat de l’Estadi comunal no té l’acord de la propietat del terreny

Comentaris (1)

Trending