La construcció del pas elevat de l’Estadi comunal no té l’acord de la propietat del terreny

El Govern es va ‘oblidar’ que l’espai on s’alça la plataforma era privat i ara que les obres ja s’han iniciat ha de córrer a arribar a una entesa, que hi serà

Estat de les obres aquest dijous a la tarda.
Estat de les obres aquest dijous a la tarda.
El Govern té amnèsia. Almenys al departament d’Ordenament Territorial. L’executiu estaria negociant de pressa i corrents amb el propietari del terreny on es construeix el pas de vianants elevat a l’altura de l’Estadi Comunal. Tan gran ha estat el ressò mediàtic de l’obra com l’oblit governamental: no va pensar que l’espai era una propietat privada. I ara s’intenta resoldre la situació a marxes forçades.

Els treballs de construcció de la plataforma que ha de permetre travessar d’una forma segura la carretera general CG-1 en un punt on habitualment hi ha un elevat pas de trànsit sense afectar la fluïdesa de la circulació ja són més que evidents. Segons les fonts comunals que han confirmat l’oblit governamental, la propietat del terreny no tindria intenció de dur a terme cap acció que comporti l’atur dels treballs. Però també és cert que no ha agradat gens que se l’hagi deixat de banda.

La construcció del pas elevat, que ha modificat el pas dels vianants per la voravia, ara envaïda per maquinària i altres elements adherents a l’operativa constructiva, té un cost de 417.635,78 euros. A aquesta xifra cal afegir-hi el control de qualitat dels treballs, que estan pressupostats 13.681,50 euros. L’obra s’ha retardat més del que s’esperava. I això que el pas elevat es va anunciar a bombo i plateret. 

L’executiu donava per fet que el amo del sòl l’havia cedit a l’administració al seu dia; el propietari té bona predisposició i no instarà l’atur dels treballs 

Efectivament, aquesta passarel·la que estalviarà el semàfor que hi ha a la zona, que frena la circulació en determinats moments, va ser la proposta guanyadora del projecte Pressupost Participatiu convocat pel Govern l'any passat. A través d’aquesta fórmula reiterada enguany la ciutadania va poder presentar iniciatives d’ordenament territorial que van ser exposades a votació pública. El pas, soterrat o elevat, que finament va ser el sistema triat, a l’altura de l’estadi va ser la que es va acabar elegint.

El Govern va tirar pel dret i va dur a terme tot el procediment necessari per realitzar l’obra. Segons les fonts consultades, com que els terrenys on es en part es construeix la plataforma és del mateix propietari que aquells on està bastat l’Estadi comunal, els responsables governamentals van donar per fet que tot l’espai ja estava cedit. I que no calia fer cap més pas. Però no ha estat així.

A la propietat, segons les fonts, no li ha quedat més remei que aixecar el dit, posar el crit al cel, i recordar que no existia ni cap cessió de sòl, ni cap consentiment per realitzar l’obra en qüestió, ni cap conveni urbanístic adient perquè es poguessin dur a terme els treballs. La propietat, no s’hi oposa i tampoc tindria, segons les fonts comunals consultades, intenció de sol·licitar un interdicte d’atur d’obra nova. Però sí que ha exigit acord legal escaient amb la compensació que calgui.

Comentaris (3)

Trending