Govern externalitzarà la gestió de la gossera nacional

Les entitats animalistes volen implicar-se més en la cura dels cans i el servei es podria adjudicar el maig

-
-
La gestió de la gossera nacional deixarà d’estar en mans de l’administració. Almenys aquesta és la previsió dels responsables del ministeri de Medi Ambient i Agricultura, que després d’un debat intern i obtenir els recursos necessaris a través del pressupost per al 2020, estan preparant el plec de bases per al concurs que es farà per a l’externalització de l’esmentat servei, amb el qual es preveu que millori, de molt, el tracte que actualment es dispensa, en aquest cas, especialment als gossos.

Fonts del ministeri de Medi Ambient han assegurat que vista la voluntat de les entitats i associacions animalistes de poder-se implicar més en la gestió de l’equipament nacional actualment ubicat a tocar de la frontera del riu Runer, i vist que ja actualment un col·lectiu com Bomosa s’implica molt intensament en tot allò que deriva de la cura dels gossos, s’externalitzarà la gestió. Serà una manera d’intentar resoldre les deficiències que en l’actualitat es van denunciant.

El pressupost de l’any que ve contemplaran les partides necessàries per poder externalitzar el servei. Ara, ben poca cosa per no dir cap se sap dels requisits que se sol·licitaran a aquells que es vulguin fer càrrec de la gossera. Sí que s’ha fixat la propera primavera com un bon moment per poder fer efectiva l’adjudicació. D’aquesta manera, una data previsible per poder adoptar la decisió sempre que hi hagi concurrència a partir de les bases que estableixin les regles del concurs podria ser el maig.

El pitjor que passa ara a la gossera, segons fonts properes als voluntaris que hi acudeixen, és el servei veterinari: molts gossos porten ferides importants degut al mal estat de les instal·lacions (ferides profundes amb barrots trencats), molts estan amb diarrees amb sang des de fa mesos (sense que es facin proves per saber perquè passa això) i per acabar-ho d’adobar, el veterinari que té designat l’administració per a la gossera és d'animals de renda, no d'animals de companyia. Tot això, suposadament, s’hauria de resoldre amb l’externalització.

Fonts properes al servei de veterinària que atén la gossera, però, han volgut remarcar, d'entrada, que el professional que atén els gossos és un doctor en veterinària que té amplis coneixements, per tant, en la matèria, ja sigui en animals de renda, ja sigui en animals de companyia. Les mateixes fonts han negat rotundament que els cans pateixin lesions degut a l'estat dels barrots i, finalment, han reconegut que sí que hi ha "alguns" gossos que defequen amb sang. I en aquest sentit han assegurat que el laboratori del departament de salut pública està duent a terme les analítiques pertinents per intentar resoldre la qüestió.

Comentaris (3)

Trending