Govern confirma que és l’últim cop que el Parc Central acull el Cirque du Soleil

La ministra de Turisme afirma que de moment aquest estiu els objectiu previstos amb l’espectacle de la companyia canadenca s’estan complint i que a la tardor es decidirà sobre la seva continuïtat

-
-
El Cirque du Soleil potser continuarà actuant a Andorra. Però, en qualsevol cas, no ho farà al Parc Central d’Andorra la Vella. La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha confirmat que el contracte entre el Govern i el comú de la capital per la cessió del cèntric espai s’acaba aquest estiu i que a petició de la corporació comunal no es tornarà a renovar. Això sí, la institució comandada per Conxita Marsol ha posat sobre la taula tres possibles ubicacions que el ministeri estudia. El departament i Andorra Turisme també estan analitzant fil per randa la idoneïtat de la continuïtat dels espectacles de la companyia d’origen canadenc. A la tardor com a molt tard hi ha d’haver una decisió presa.

Canals ha explicat en una trobada amb els mitjans a AINA, juntament amb altres integrants del Govern, que ara per ara s’estan assolint els objectius fixats amb la programació de ‘Rebel’. I que tant l’ampliació del nombre de places de seient com el format de la vela estan funcionant. “Estem en línia amb l’any passat”, ha afirmat la ministra, que ha assegurat que hi ha una ocupació mitjana del 97% i ha explicat que es realitzaran fins a 15.000 enquestes i un altre treball de camp en col·laboració amb ACTUA Tech per ajudar a adoptar la decisió de renovar per alguna temporada més la presència del Cirque al Principat. “Hi ha d’haver una decisió presa per la tardor” perquè, entre altres coses, la preparació d’un espectacle com el que es pot veure a la carpa del Parc Central necessita nou mesos de marge. 

El que és clar és que l’actual emplaçament no és una opció de futur per qualsevol esdeveniment de la magnitud del que munta Cirque du Soleil. Entre altres, el comú ha ofert l’aparcament Valira, a tocar de la Dama de Gel, i dos indrets més. També s’ha d’estudiar la viabilitat de construir un recinte multifuncional que segons el cap de Govern, Xavier Espot, pot ser “una infraestructura interessant” però davant la implementació de la qual, abans, cal analitzar “els pros i els contres”.

Esdeveniments esportius

La titular de Turisme i la seva homòloga de Cultura i Esports, Sílvia Riva, també han estat consultades sobre l’aportació i, per tant, la viabilitat i continuïtat de projectes com la Ultratrail i el Gran Fondo que s’ha celebrat, en aquest darrer cas, aquest cap de setmana a Naturlandia. Canals ha reiterat que l’aposta d’esdeveniments esportius de qualitat i impacte continua sent sobre la taula d’Andorra Turisme i que, això sí, s’analitzarà a partir d’ara més que mai el retorn que té cada aportació que es faci i la seva transversalitat. En el cas concret del Gran Fondo, Riva ha admès que la seva continuïtat no està ni molt menys garantida.

Comentaris

Trending