Govern confirma Galabert i Ruiz com a secretaris d’Estat i dóna per tancat l’executiu

El candidat de D’Acord a Ordino liderarà Innovació i Diversificació econòmica i l’exfutbolista i ara conseller general encapçalarà Esports

Comentaris

Marc Galabert (esquerra) i Justo Ruiz.
Marc Galabert (esquerra) i Justo Ruiz.
El consell de ministres ha fet efectius aquest dimecres les designacions de dos secretaris d’Estat -Marc Galabert i Justo Ruiz- amb la qual cosa el Govern, entès com les dues principals línies de càrrecs polítics, ha quedat del tot tancat. L’executiu no ha fet res més que confirmar els nomenaments que ja s’havien més o menys avançat. 

El candidat de D’Acord a Ordino serà secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació i estarà sota les ordres del ministeri de Presidència i Economia liderat per Jordi Gallardo. De la seva banda, el tècnic de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i actualment conseller general adscrit al grup demòcrata serà el secretari d’Estat d’Esports com a mà dreta en matèria esportiva de la ministra també de Cultura, Sílvia Riva.

Galabert i Ruiz tanquen el capítol de nomenaments en les línies més altes i de designació política del gabinet ministerial. Ara queden per concretar algunes poques direccions i, també, començar a decidir, aquells departaments que ho creguin adient, si han de contractar alguns càrrecs de relació especial, que es volen minimitzar tant com sigui possible, o alguns assessoraments externs.

El consell de ministres també ha designat aquest dimecres el Consell Andorrà d’Estadística, l’existència del qual deriva de la Llei d’Estadística. Aquest nou ens estarà format per Jordi Gallardo com a president en tan què ministre de tutela del departament corresponent; la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila; el nou director d’Estadística, que actuarà com a secretari del consell, Joan Soler; i Albert Verdú, director del departament de sistemes d’informació que ha estat escollit com a representant del Govern.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending