Gallardo revela que el PS li va oferir un pacte tripartit amb Pintat per governar durant 18 mesos

El president liberal lamenta que es pretengui “penalitzar el fet de pactar” i afirma que l’acord amb els demòcrates permetrà a la seva formació participar del canvi que es pretén

-
-
“Preferim ser crossa per a un govern per a quatre anys que d’un govern per a 18 mesos i pensat només per treure rèdits polítics.” El cap de llista i president liberal, Jordi Gallardo, ha revelat davant el Consell General, tot justificant el suport a Demòcrates, que el líder socialdemòcrata, Pere López, els va oferir un pacte a tres bandes juntament amb terceravia i convocar unes noves eleccions al cap de 18 mesos. Gallardo ha assegurat que portaran al nou Govern, des del qual “contribuirem al canvi”, moltes de les propostes que defensava ‘d’Acord’.

El previsible ministre de Presidència ha qualificat de “legítima” la decisió d’accedir a un govern de coalició amb Demòcrates i Ciutadans Compromesos (CC) i ha recordat que, ocupant la centralitat política, tant es pot arribar a acords amb formacions que estan més a l’esquerra com més a la dreta. Una alternativa que, segons Gallardo, no tenen aquells que se situen “en els extrems”. Gallardo ha assegurat que Liberals “teníem la clau per la governabilitat i hem assolit el compromís i el repte”.

El president liberal ha recordat que l’acord amb el PS “arribava fins al 7 d’abril” i que “el que està vigent i no defugim” és que “cada partit defensi els compromisos de les llistes de ‘d’Acord’” i que això es farà introduint alguns dels principis de l’aliança territorial amb els socialdemòcrates al futur executiu. “Volem contribuir al canvi des del Govern”, ha afirmat Jordi Gallardo, que s’ha demanat “quina societat estem construint que alguns penalitzen el fet de pactar”, en una clara referència a les crítiques llançades des del PS, i en concret, formulades per Pere López.

Gallardo s’ha preguntat també, abans de repassar les coincidències amb la proposta formulada per Xavier Espot, o les divergències per allò expressat per López, de qui ha dit que el projecte presentat per PS no era el que els van oferir a ells en les negociacions, “quan deixa de ser legítim o òptim” el fet d’arribar a pactes, “¿sols quan un en queda fora?”.

-seguirà ampliació-

Comentaris (6)

Trending