Gallardo reclama negociar amb Brussel·les un mecanisme de bloqueig d’algunes directives

El candidat liberal a cap de Govern ressalta les virtuts que un acord ben treballat amb Europa pot aportar per als joves i remarca, però, que “no ens podem permetre que hi hagi dubtes”

El dirigent dels joves liberals europeus (LYMEC) Pau Castellví es dirigeix a candidats joves de les llistes liberals.
El dirigent dels joves liberals europeus (LYMEC) Pau Castellví es dirigeix a candidats joves de les llistes liberals.
El candidat a cap de Govern de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, ha insistit aquest divendres en què la formació que lidera està a favor d’un acord d’associació amb Europa “però negociant millor”. I aquesta negociació hauria d’incloure, en opinió del cap de llista liberal, l’acceptació per part de Brussel·les de la inclusió en el pacte d’un mecanisme que permeti al Principat bloquejar algunes directives que podria generar un impacte impossible d’assumir per Andorra.

Gallardo s’ha referit a la qüestió d’Europa en el marc d’una trobada amb joves del partit i un dirigent de les joventuts europees liberals, Pau Castellví, que ha exposat la seva visió sobre l’horitzó europeu, que en paraules del candidat liberal “és sinònim d’oportunitats” i més quan cada vegada més, joves andorrans no trobaran el seu lloc idoni per desenvolupar-se al Principat i caldrà que busquin alternatives que un pacte amb Brussel·les pot facilitar. Això sí, ha recordat Gallardo que cal tenir en compte que l’impacte per a Europa d’un acord amb Andorra és pràcticament neutre i, en canvi, a la inversa, la repercussió pot ser molt gran.

El candidat liberal ha remarcat la necessitat d’establir línies vermelles en qüestions com la política migratòria o protegir les professions liberals a l’interior del país. Alhora, es voldria d’Europa que possibilités l’accés a concursos internacionals d’empreses andorranes, que es pogués tenir accés a programes d’ajut econòmic per infraestructures o que es creï una franquícia específica per a comerç electrònic de petites quantitats. Jordi Gallardo, amb tot, ha remarcat la necessitat de garantir la sobirania. I de fixar la possibilitat de bloquejar l’efecte que poden tenir o podrien tenir certes normes europees.

Gallardo, que ha insistit que l’acord, el que sigui, amb Europa, haurà de ser validat per la ciutadania en un referèndum que hagi estat precedit per la facilitació d’informació suficient, ha assegurat que els darrers mesos han evidenciat que “no s’està negociant bé” i que el Govern “està anant a Brussel·les a prendre apunts”. El candidat liberal ha recordat que qualsevol negociació i posterior acord ha de partir d’un “suport polític” intern prou ampli i que actualment el que està passant és que col·lectius o persones que tenien molt clar l’encaix amb Europa “avui dia tenen dubtes, i això no ens ho podem permetre”. D’aquí que hagi reclamat donar més pes en la negociació als agents socioeconòmics del país.

Comentaris

Trending