Gallardo i el Govern nomenen Eric Bartolomé secretari d’Estat d’Economia

El consell de ministres ha aprovat la designació de l’empresari i basquetbolista establert a Ordino fent bona la promesa del ministre

-
-
Allò que es promet, és deute. El consell de ministres ha acordat aquest matí i ho anunciarà en breu designar l’empresari, exbasquetbolista i tècnic de basquetbol Eric Bartolomé secretari d’Estat d’Economia. Una vegada celebrades les eleccions comunals i amb la victòria de la candidatura impulsada per la coalició governamental, s’ha fet efectiu el que el president liberal i alhora ministre de Presidència, Jordi Gallardo, havia promès al seu número 2/3. El també ordinenc Mac Galabert és l’altre 3/2 del ministeri com a secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació.

Bartolomé ha estat lligat a diversos projectes empresarials tant dispars com el món de les assegurances, la gestió i administració d’una empresa de carburants o la creació d’un portal web que aglutina les estacions d’esquí d’Andorra, Espanya i el Pirineu francès amb l’objectiu de convertir-lo en un contenidor publicitari. També va ser el fundador d’una firma de valoració i taxació de tota mena de béns tangibles i intangibles o d’una consultoria empresarial que fonamentalment pretenia enfortir els vincles amb la Xina.

Fins 24 hores abans de tancar-se el termini de presentació de candidatures per a les comunals, Bartolomé va estar enrolat amb les persones que finalment van acabar impulsant la llista de MovemOrdino. De fet, n’havia de ser el cap de llista. Tot just un dia abans de finalitzar el període, el 27 d’octubre, Bartolomé va enviar un missatge al grup de WhatsApp que tenien tot desvinculant-se del projecte i sense donar cap mena d’explicació.

La situació va causar estupefacció i ningú no se’n sabia avenir. Finalment, Sandra Tudó, que havia de ser la número 2, va agafar les regnes de la candidatura i qui havia d’anar de 3, Jean-Michel Armengol, va passar a ocupar el segon lloc. Dies després, tal i com va avançar l’Altaveu, transcendiria que Gallardo havia ofert al secretaria d’Estat a canvi d’avortar la candidatura. Ho va aconseguir en part. Bartolomé se’n va desvincular però MovemOrdino va acabar presentant-se. El resultat dels comicis diumenge, però, haurien obert la porta de bat a bat a la designació d’Eric Bartolomé.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending