Funcionaris de policia porten a la Justícia la retallada d’una paga que reben en arribar als 20 anys de servei

La demanda ja ha estat admesa per la Batllia i l’han presentat onze treballadors públics, entre els quals hi ha uniformats d’alt nivell (dos comissaris) i alguns administratius, tots arribats al cos abans del 2004

Accés al despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell d'Escaldes.
Accés al despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell d'Escaldes. ALTAVEU
Onze funcionaris de policia, entre els quals hi ha uniformats i administratius, amb una llarga carrera al cos i incorporats abans del 2004 al servei han portat a la Justícia una ‘tisorada’ salarial que se’ls està aplicant des que es va deixar sense efecte la llei de les retallades i que consideren que es deu a un mal càlcul que el Govern no assumeix.

La demanda administrativa ja ha estat admesa per la Batllia. Concretament la tramita el batlle Xavier Colom i la va acceptar el 26 de gener. El Govern va desestimar les pretensions dels demandants el 20 de desembre. La reclamació té a veure amb una paga que cobren alguns agents de policia i administratius que presten servei per al cos i que van entrar abans del 2004.

En arribar als vint anys de servei es cobra una paga. Aquest complement no té res a veure amb els complements d’antiguitat però també es va veure afectada per la llei de contenció de la despesa del 2012 que es va deixar sense efecte el 2016. En quedar la ‘tisorada’ abolida, el percentatge corresponent de paga es va veure reduït. El que reclamen els demandants -entre els quals hi ha un parell de comissaris i algun cap de departament administratiu- és que el complement es pagui en la seva totalitat.

Comentaris

Trending