Funció Pública confirma la intenció de fer fixes 213 treballadors de l’administració entre aquest any i el que ve

La ministra Eva Descarrega respon per escrit a una bateria de preguntes feta pel consell d’UL Josep Pintat i li fa arribar la planificació de processos de selecció previstos fins al setembre del 2019

-
-
El ministeri de Funció Pública ha confirmat, a través d’una resposta al conseller general d’Unió Laurediana Josep Pintat, que el Govern té intenció de fer fixes entre aquest 2018 i l’any que ve 213 funcionaris. Aquesta xifra surt de la suma de la consolidació d’eventuals més les places de nova creació que estan planificades en diversos processos de selecció. La majoria dels llocs de treball s’han d’ocupar fins al mes de març, just quan formalment acaba la legislatura.

Pintat s’havia interessat per diverses qüestions relatives a treballadors públics. Les preguntes escrites al Govern versaven sobre el personal de l’administració general amb data 4 d’abril del 2011, les variacions fins a la data d’avui i la previsió de contractació per al 2018. En aquest últim punt, i en la resposta feta avinent per la ministra Eva Descarrega, s’adjunta la planificació de processos de selecció de places fixes per al bienni 2018-2019. Una planificació que es detalla per trimestres i departaments i que l’Altaveu ja havia pràcticament avançat del tot fa alguns mesos.

El primer trimestre previst era el que anava d’abril a juny passats i en què s’havien de fer fixes fins a 33 places. Durant el trimestre que acaba aquest setembre s’han de consolidar 42 places més. I en els darrers tres mesos de l’any s’hi haurien d’afegir 30 empleats fixes més. Això fa un total de 105 nous treballadors fixes de l’administració durant el 2018. Però a aquesta xifra cal afegir-li les places provinent dels cossos especials. 

En aquest cas, els diversos cossos uniformats “acordaran amb el departament de Funció Pública les convocatòries de places vacants en funció de les seves necessitats i disponibilitat per realitzar els període de formació”. En total, serien 29 empleats més i la intenció seria incorporar-los durant el 2018 si es pogués. Lidera el nombre de llocs de treball la policia (13) seguida de la Duana (10). Les vacants que es cobririen a bombers (2), agents penitenciaris (3) i banders (1) serien molt inferiors.

Seguint amb la planificació al marge dels cossos especials, el primer trimestre de l’any que ve és el que hauria de comportar la consolidació de més places fixes. En total se’n preveuen 46, trenta de les quals són ja per al cos d’educació. Seria aquesta una de les reivindicacions del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) que haurien estat ateses pel Govern després de les dues jornades de vaga del març passat. Des de llavors, el suflé hauria baixat de forma molt important gràcies a acords com aquest.

Per al segon trimestre del 2019 es preveu fer fixes 23 treballadors més, vuit dels quals tornen a ser integrants del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, en aquest cas, administratius. L’últim trimestre que inclou la planificació, el que va de juliol a setembre de l’any que ve, preveu la consolidació d’una desena de places més.

Documents
La ministra de Funció Pública i Reforma de l\'Administració, Eva Descarrega, durant una compareixença.

Relacionat

Govern posa en marxa la ‘màquina de fer vots’: preveu fer fixes més de 200 funcionaris des d’ara fins al desembre del 2019

Comentaris (2)

Trending