Frenada en sec a la compravenda de VallBanc

Quan l’operació que havia de permetre a JC Flowers deixar la plaça financera ja estava molt madura, serrells pendents i diversos interrogants l’han avortat 

-
-
L’operació de compravenda de VallBanc s’ha aturat. Després que la negociació estigués tan avançada que es donava pràcticament per feta, un seguit de serrells i diversos interrogants -com per exemple què pot passar amb la querella criminal pels bons convertibles- han deixat les converses en no-res. De fet, l’inversor que estava al darrera de l’adquisició negociada s’hauria retirat del tot.

L’edifici Montclar d’Andorra la Vella, l’edifici on tenen la seu, entre altres, l’Autoritat Financera (AFA) i l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) havia estat fa poques setmanes escenari d’intenses converses. No pas totes dins de cap despatx, que també, sinó fins i tot en els passadissos, com diversos testimonis han reconegut. Durant un parell de dies, els telèfons van treure fum. Fonts del sector financer han confirmat que “l’operació estava molt madura”.

Un inversor alemany que ja havia estat client de Banca Privada d’Andorra (BPA) en filials de l’Amèrica del Sud estava al darrere de les negociacions, que en gran part tenia l’exdirigent de VallBanc Christoph Lieber com a impulsor. Segons fonts del sector, el fet que s’hagi alliberat just ara la renda variable que BPA va dipositar al seu dia a Suïssa -una circumstància, però, remarquen les fonts, que ja era previsible- i, sobretot, els indicis que s’acabaria admeten la querella criminal pels CoCos haurien estat dos dels elements decisius que explicarien l’avortament de les converses.

Fonts del sector financer han expressat la seva preocupació pel futur de VallBanc, que va aprimant la plantilla a partir de sortides de diversa naturalesa, i pel fet que no li veuen un projecte i un rumb clarament traçat. De fet, segons les fonts consultades, fins i tot JC Flowers tenia tan coll avall que l’operació de compravenda acabaria reeixint que estava previst que el CEO de l’entitat, que és un home de l’engranatge del fons voltor americà, Michael Christner, estava previst que agafés les regnes d’un nou projecte de l’empresa a Alemanya.

Malgrat que no hagi fructificat la compravenda de VallBanc, no es pot descartar que Christner acabi deixant l’entitat bancària andorrana per incorporar-se a l’esmentat nou projecte. És una forma habitual de treballar dels fons com ara JC Flowers. De fet, ja s’havia arribat a sondejar un professional bancari que havia estat comandament intermedi de Crèdit Andorrà fins fa poques dates.

-

Relacionat

Plantofada a la Batllia per no voler investigar la compravenda de VallBanc
-

Relacionat

VallBanc adoba el terreny per ‘retenir’ els fons de la renda variable
-

Relacionat

VallBanc posa en marxa el procés de venda

Comentaris (7)

Trending