Frenada a les instal·lacions de la FAF a la Massana per l’‘Operació Cautxú’

La segona fase del projecte s’atura per precaució davant l’escàndol que afecta l’ens federatiu i mentre no s’acaba de reorganitzar tot plegat

-
-
Encara que ara van a bon ritme, els equipaments esportius que la Federació Andorrana de Futbol (FAF) està construint a la Massana porten un considerable retard respecte del que al seu dia, quan es va presentar el projecte, el febrer d’ara fa dos anys, es preveia. I més que en durà. Per precaució i perquè el secretari general de la FAF, Tomàs Gea, era qui liderava el projecte gairebé en solitari en representació de l'ens. El que vindria a ser l’equivalent de la segona fase d’una iniciativa pionera al Principat -la gespa del camp de futbol projectat ha d’estar calefactada- es frena. S’atura. L’escàndol derivat de l’‘Operació Cautxú’ fa ser prudent a l’ens federatiu més enllà del fet que per raons òbvies Gea resta inoperatiu.

L’obra tenia i té el suport de la UEFA i la FIFA, com altres que estan sota el focus judicial. Però s’han donat instruccions des de la FAF perquè, per ara, s’aturi. Segons fonts coneixedores de l’evolució de l’obra, no hi ha cap mena d’anomalia en aquest cas. Tots els treballs s’han anat certificant degudament i s’han fet els pagaments corresponents. Però mentre no s’acaba de reorganitzar l’ens federatiu i les aigües tornen al seu lloc, es prefereix ser molt cautelós i no voler estirar més el braç que la màniga en un moment de profunds dubtes i interrogants entorn a la FAF.

El projecte en qüestió es desenvolupa en uns terrenys que la FAF va llogar a un privat de la Massana per 25 anys, a la zona de la Bòbila, a tocar d’una petita zona industrial i una mica més amunt del Prat del Colat en direcció a Arinsal. El projecte queda enlairat i ja s’hi ha fet una bona part del treball realitzat. L’obra global consistia en un camp de futbol de mides reglamentàries amb calefacció sota la gespa. Aparcament i vestidors. I, annexat, un petit pavelló amb gimnàs, pista de futbol sala i al damunt, al terrat d’aquesta instal·lació, un altre camp, en aquest cas de futbol7.

Certament, d’obra gran en marxa és la primera que es frena per l’escàndol que manté a la presó el secretari general de la FAF, Tomàs Gea, i el tresorer de la mateixa, José García. Però la federació també ha deixat passar o ha renunciat a algunes competicions esportives davant la incertesa generada per la investigació judicial en curs. En altres àmbits, però, la FAF continua treballant amb relativa normalitat, com es pot veure, per exemple, amb els partits de selecció, aquest dimarts mateix amb França com a gran protagonista d’un dels partits classificatoris per a l’Europeu 2020.

Comentaris

Trending