França garanteix que les obres a la zona de l'esllavissada s'acabaran a l'hivern

Així s'ha afirmat en la reunió mantinguda a Tolosa entre una delegació del Govern i el prefecte d'Occitània

Les delegacions andorrana i francesa durant la reunió.
Les delegacions andorrana i francesa durant la reunió.
La prefectura d'Occitània ha garantit aquest dimarts que les obres a la zona de l'esllavissada a la carretera d'accés a Andorra estaran a punt a l'hivern, per l'inici de la temporada d'esquí. Una delegació del Govern amb els ministres Jordi Gallardo, Jordi Torres i Silvia Calvó s'ha reunit a Tolosa amb el prefecte d'Occitània, Étienne Guyot i altres representants de l'organisme. En la reunió s'han repassat també els acords en matèria de cooperació policial i duanera i la gestió de les aigües del riu Arieja. La propera trobada transfronterera tindrà lloc el 15 de novembre. 

Les autoritats franceses han confirmat que les obres a la RN22, a la zona de l'esllavissada de l'abril passat, s'acabaran a l'hivern. La carretera va estar divuit dies tallada i va provocar el descens de les vendes en els comerços del Pas de la Casa. La notícia s'ha donat a conèixer durant la reunió que han mantingut aquest dimarts una delegació del Govern amb el prefecte d'Occitània, Étienne Guyot. "A final d'aquest any tot l'accés es reobrirà amb total normalitat, recuperant el pas per la via original com fins ara el coneixíem", ha explicat el ministre de la Presidència, Jordi Gallardo que ha encapçalat la delegació que ha comptat amb el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la titular d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

Durant la trobada que ha tingut lloc a Tolosa s'han repassat els acords en matèria de cooperació policial i duanera, la gestió de les aigües provinents del riu Arieja, temes de transició ecològica i energètica, alimentació i agricultura. Étiennne Guyot i Jordi Gallardo han acordat que la propera trobada transfronterera serà el 15 de novembre a Tolosa. Ambdós s'han felicitat de la qualitat de les relacions entre les dues administracions i han renovat el seu compromís per reforçar les cooperacions en la línia de les converses iniciades el 2017.

 

 

Comentaris

Trending