Fractura i enfrontament entre les infermeres per la regulació de la professió

Una part dels professionals d’infermeria acusa el Col·legi de promoure una llei que no dota el col·lectiu de la qualificació que es pretén

-
-
En el riu de la infermeria, les aigües baixen tèrboles. La confecció de la normativa que hauria de servir per regular la professió està causant estralls en el sector. Hi ha una clara fractura i atacs d’una part del col·lectiu vers el Col·legi perquè consideren que no juga a favor de la professió sinó que promou un text que el que fa seria consagrar els privilegis d’uns pocs en detriment del reconeixement de la col·lectivitat.

Diverses fonts han reconegut que hi ha divergències importants entre el conjunt d’infermeres i infermers del país. El Col·legi està treballant des de fa més d’un any en l’elaboració d’una normativa l’esborrany de la qual no agrada una part del col·lectiu. Les fonts consultades, però, no han pogut establir quin poder de convocatòria o quin volum de professionals del sector representarien els crítics. En tot cas, el malestar sí sembla evident i fons coneixedores del col·lectiu han recordat que ja de per sí és un sector professional molt complexe.

El ministeri estaria treballant i ho vol continuar fent aquesta legislatura en la regulació de totes les professions sanitàries. De fet, l’objectiu inicial era fer una mena de llei marc i que cada col·lectiu concret plasmés les seves especificitats en una mena d’addenda concreta i intransferible. Però aquesta no és la voluntat del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers, que des del primer moment va deixar clar la seva posició: una llei pròpia del primer a l’últim article.

I en aquest sentit s’estaria treballant des de fa molts mesos i amb un despatx jurídic barceloní, aparentment, que tindria molta vinculació amb pesos pensants del Col·legi, ja sia dels membres que en configuren la junta, ja sia de professionals que clarament donen suport a dita junta i, fins i tot, en marquen algunes de les estratègies o línies d’actuació. Sia com vulgui, és clar que hi ha, com a mínim, un parell de visions clarament diferenciades i que estan deixant notar una relació tensa.

Hi ha tot un grup de professionals que reclamen una llei moderna, exigent amb els professionals i les acreditacions necessàries però, alhora, indiscutiblement reconeixedora del nivell i les prestacions de la professió, que admeti que els estatuts del col·legi elaborats fa 30 anys és una eina clarament superada i que no es poden mantenir certes prebendes ancorades encara tres dècades enrere.

Comentaris (8)

Trending