Vall Banc posa en marxa una nova onada d’acomiadaments

L’entitat aixoplugada pel fons voltor americà JC Flowers despatxaria en les properes setmanes fins a vint treballadors per tal de reduir despeses

VallBanc, ara ja desmantellat, és qui va iniciar la reclamació dels crèdits impagats.
VallBanc, ara ja desmantellat, és qui va iniciar la reclamació dels crèdits impagats. Toni Solanelles

La incertesa econòmica derivada de la crisi del coronavirus afecta molts sectors empresarials. El financer, que ja anava a peu coix, també, és clar. Tots els bancs estan fent mans i mànigues per sobreviure. Especialment dèbil seria ara mateix, però, Vall Banc. Pel poc marge de maniobra i perquè la seva situació derivada de la intervenció de BPA sempre ha estat anòmala. Aquest dijous  mateix s’ha activat un nou pla d’acomiadaments. Avui se n’han executat entre sis i nou. Però la previsió és que en poques setmanes les baixes arribin fins a una vintena.

En principi, i segons les fonts, es tractaria d’una operació per reduir costos, per llimar despeses. L’ombra allargada d’un tancament o d’una possible venda, però, torna a presidir els moviments a l’entorn de l’entitat aixoplugada pel fons voltor americà JC Flowers. Evidentment, els propietaris de Vall Banc mai no han tingut un interès real en la plaça financera i, per tant, tampoc no han encaixat amb els altres operadors, que mai no han acabat de saber per quin camí anava.

L'ombra allargada d'una compra-venda o d'un tancament continua pesant com una espasa de Dàmocles sobre l'entitat que el Govern va posar en marxa després de nacionaltzar BPA

Les persones que avui haurien sortit de l’entitat són majoritàriament sinó tots treballadors rasos, per dir-d’ho d’alguna manera. Es tractaria d’informàtics, gestors i personal dels serveis centrals. També majoritàriament es tracta de persones que van fer el traspàs de BPA cap a l’entitat pont que acabaria denominant-se Vall Banc i que, pel cap baix, són persones amb una antiguitat no inferior a una desena d’anys a l’empresa. Les sortides d’aquest dijous no serien pas les úniques, se’n preveuen més, especialment gestors.

Ara mateix, tot i els dubtes i interrogants d’aquesta nova operació sortida, no hi ha a la plaça una sensació que s’hagi de produir cap compra-venda interna. Cap fusió. Això no treu que quan menys soroll hi ha… en tot cas, ni Crèdit Andorrà ni menys encara Banc Sabadell tindrien cap interès en adquirir el negoci de Vall Banc. MoraBanc i Andbank sí que s’hi han interessat al seu temps. Totes dues entitats estarien hores d’ara en altres línies d’actuació però no es pot tancar cap porta.

-

Relacionat

Querella contra Vall Banc per ser suposat còmplice d'un frau en el cas dels taps de vidre

En qualsevol cas, sí que hi ha una coincidència clara en la plaça financera: com no es resolgui bé la qüestió de Vall Banc, que no deixa de ser una derivada més de la pèssima gestió de la denominada ‘crisi BPA’, les dificultats, ara agreujades per la crisi del coronavirus, poden ser terribles per al sector. I l’impacte per al Govern novament explosiu.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending