Renovacions a tort i a dret dels crèdits tous per combatre la crisi econòmica

Els bancs es troben en plena campanya de negociació per reeditar durant sis mesos més la línia financera avalada per Govern que fa aproximadament un any que es va posar en marxa

Simulació d'un acord per a la concessió d'un crèdit.
Simulació d'un acord per a la concessió d'un crèdit. ARXIU

Les entitats bancàries del país, i especialment Crèdit Andorrà i BancSabadell, que són les dues que més crèdits van efectuar, es troben en plena ‘campanya’ de negociació de renovació dels crèdits tous que va acordar el Govern avalar fa ara al tomb d’un any perquè les empreses del país tinguessin el finançament necessari per poder tirar endavant davant el sotrac que va suposar -i suposa encara- la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Fonts del sector bancari asseguren que en la majoria dels casos les empreses beneficiàries d’aquells crèdits estan trampejant la situació. L’estiu passat va permetre a moltes companyies recuperar una mica de coixí tot i que és evident que el darrer hivern a tornar a minvar la capacitat de les societats. No obstant, s’espera que aquest estiu torni a esdevenir un baló d’oxigen per aquelles empreses, aquells negocis, que no estan lligats a una estacionalitat marcada.

Cert que algunes empreses, tot i el crèdit concedit al seu dia, no han pogut sobreviure. Però també n’hi ha que han aconseguit retornar tots els diners concedits al seu dia i n’hi ha d’altres que han reduït una part del muntant concedit. En tot cas, ara les renovacions, avalades per Govern novament, es concedeixen per sis mesos. I la intenció és que després d’aquest mig any, els crèdits passin posteriorment a prestamitzar-se i, per tant, a partir de llavors les empreses beneficiàries dels crèdits tous inicials hauran després de fer-se càrrec de les quotes mensuals lògiques o habituals dels préstecs.

Les fonts bancàries consultades creuen que malgrat que no serà fàcil, vista la situació sanitària i els moviments que hi està havent als països de l’entorn, aquelles empreses que aconsegueixin transitar els propers mesos sense haver d’abaixar la persiana, molt possiblement en qüestió d’un any podran remuntar i salvar una de les crisis més dures per la seva globalitat i pel seu impacte a tots nivells.

Etiquetes

Comentaris

Trending