El PS analitza les implicacions que pot tenir el canvi en la Llei de finances comunals

El conseller general Pere López i el primer secretari del partit, Gerard Alís, analitzen amb l’Associació d’assessors fiscals i tributaris els problemes què pot comportar el canvi legislatiu

Un instant de la reunió entre el PS i els assessors fiscals.
Un instant de la reunió entre el PS i els assessors fiscals. PS

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i el primer secretari de la formació, Gerard Alís, van mantenir una reunió amb representants de l’Associació d'assessors fiscals i tributaris durant la qual es va tractar, entre altres la problemàtica existent amb relació al debat sobre els tipus efectius dels diferents tributs, com per exemple l'impost de societats. També es va parlar de les preocupacions que en el si del sector aixeca la modificació de la Llei de finances comunals a tràmit al Consell General.

En l’encontre, López i Alís van treballar amb els experts les interpretacions i els comunicats tècnics emesos pel ministeri de Finances els darrers temps. Des de la formació, s’avisa que és molt probable que requereixin modificacions legislatives en l'àmbit tributari en el futur.

En la trobada també es va valorar la possibilitat d'introduir esmenes a la Llei de finances comunals. Sobre aquest punt van destacar la necessitat de fer un debat al voltant de la qüestió dels tipus efectius i la pressió fiscal que s’aplica a Andorra, tenint en compte els impostos estatals com el de societats i els comunals com el de radicació o el de rendiments arrendataris i també les contribucions a la CASS.

Els socialdemòcrates i els representants de l'Associació d'assessors fiscals i tributaris també van posar en relleu les reunions mantingudes pels representants del PS a Madrid amb els polítics espanyols en relació al projecte de llei de mesures de prevenció contra el frau fiscal que treballa el govern d'Espanya, així com l'evolució del concepte “paradís fiscal” en l'àmbit internacional i a la Unió Europea i com el focus se situa ara en els tipus efectius dels diferents tributs.

Etiquetes

Comentaris

Trending