El pressupost pel 2023 entra en vigor aquest divendres

També seran vigents mesures incloses com l’increment salarial per als treballadors públics o que aquells que acreditin trenta anys de servei puguin demanar la prejubilació

L'ex ministre Eric Jover i la síndica general el dia de la presentació del pressupost al Consell.
L'ex ministre Eric Jover i la síndica general el dia de la presentació del pressupost al Consell.

El pressupost per al 2023 entrarà aquest divendres en vigor. El projecte legislatiu ha estat publicat aquest dijous en un BOPA extra, juntament amb els darrers textos validats en l’última sessió de Consell General de la legislatura, el 31 de gener. D’aquesta forma, Govern ja pot funcionar financerament amb normalitat i també són vigents altres disposicions afegides en el text, com ara l’increment de les pensions o l’aplicació de l’IPC als salaris dels treballadors públics.

El text va ser aprovat ara fa dues setmanes al ple del Consell, amb el suport només dels grups que donaven suport al Govern -Demòcrates, Independent i Ciutadans Compromesos-. Ara, el projecte legislatiu ha estat rubricat pels dos Coprínceps, darrer tràmit per a la seva publicació. Un cop completat, aquest divendres entrarà en vigor.

Fins ara, de forma transitòria, l’executiu ha hagut de treballar amb dotzenes parts. A partir de demà, ja podrà treballar amb normalitat i començant a aplicar els diferents projectes inclosos en el text.

Paral·lelament, també suposo l’activació de diferents canvis legislatius introduïts via disposicions finals a la part dispositiva del text i altres mesures. Per exemple, l’increment de les pensions l’import de les quals arribi fins a dues vegades el salari mínim o l’aplicació de la inflació del 2022 als treballadors públics.

Justament, un altra part del text afecta directament els empleats de l’administració. Així, també entra en vigor la disposició que permet recuperar la jubilació anticipada als 60 anys -o cinc abans en el cas dels cossos uniformats- amb el 60% del darrer salari. Per tant, els qui compleixin els requisits establerts, entre els quals 30 anys de servei, per poder-se acollir, ho podran sol·licitar a partir d’aquest divendres.

Comentaris (2)

Trending