Jover admet que la indemnització a Ramón López serà “quantiosa”

El portaveu del Govern confirma Maripau Naranjo com a directora interina de l’AFA però no entra en els detalls de la sortida del seu antecessor ni en quina xifra es pagarà finalment

El ministre Eric Jover, durant la roda de premsa.
El ministre Eric Jover, durant la roda de premsa. SFGA

El relleu a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) no sortirà barat a les arques públiques. Així ho ha admès el ministre portaveu, Eric Jover, tot reconeixent que la indemnització que percebrà el fins ara director general de l’organisme, Ramón López, serà “quantiosa”. En concret, i tot i que suposadament la sortida ha estat pactada, s’ha seguit el que estipula el contracte. Preguntat sobre a quant ascendia la xifra, Jover no ha volgut donar detalls. Sí que ha confirmat que Mari Pau Naranjo assumirà el càrrec de forma interina.

De fet, s’entén que amb aquest nomenament provisional “les funcions estaran plenament cobertes i amb totes les garanties. Ara, ja es treballa per poder anunciar “en el termini més breu possible” qui serà el substitut definitiu de López. Sobre el perfil de la persona que es busca, Jover s’ha limitat a indicar que “estem alienats amb l’AFA”.

Estructura directiva de l'AFA.

Relacionat

Un directiu del Santander a Boston amb passat al Crèdit, en les travesses per dirigir l’AFA

El portaveu de l’executiu també ha llançat pilotes fora quan se li ha preguntat pels motius que havien portat a decidir la sortida de López de l’organisme. L’únic que ha fet ha estat elogiar la tasca feta. “Han estat gairebé 4 anys de treball en un moment complicat de la plaça financera, per fer una reorganització potent”, ha apuntat, tot afirmant que “ha engegat projectes de gran calat i potència per a Andorra que ens han de portar cap a una alineació de les polítiques europees en aquest àmbit”. Per tant, en teoria, hi havia satisfacció amb la feina del ja exdirector de l’AFA.

I, malgrat això, s’ha optat per gestionar la seva sortida. “S’ha fet de forma consensuada. Les dues parts hem valorat que era el més positiu”, ha indicat Jover. Preguntat directament sobre qui -AFA o López- van prendre la iniciativa de posar sobre la taula la possibilitat de rescindir la relació, no ha volgut respondre, tot al·legant que “no és important saber qui va fer el primer pas”.

Ramón López, fins ara director de l'AFA.

Relacionat

Finances fa saltar Ramon López de la direcció de l’AFA

Ara bé, encara que sigui consensuada, el relleu a la direcció de l’ens no sortirà pas barat. Al contrari, suposarà una “quantiosa” indemnització que, ha remarcat Jover, haurà d’assumir l’AFA. “S’ha complert amb el que marcava el contracte”, ha explicat el portaveu del Govern, que ha indicat que la xifra que percebrà López per la rescissió “es correspon a la tasca que desenvolupava” i “provindrà dels recursos propis de l’AFA”. Potser no diners de l’executiu, però sí diners públics, al cap i a la fi. I una xifra que, almenys en la roda de premsa d’aquest dimecres, també s’ha volgut revelar.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending