Govern contracta per 80.000 euros el bufet Garrigues perquè repensi el marc fiscal del país

El ministeri de Finances ha fet dues adjudicacions a la prestigiosa firma jurídica espanyola perquè reflexioni i emeti uns informes en relació amb el sistema impositiu del Principat

Una captura de pantalla del lloc web de Garrigues.
Una captura de pantalla del lloc web de Garrigues.

El Govern ha encomanat al prestigiós bufet jurídic espanyol Garrigues que reflexioni sobre el model fiscal del Principat. És clar, doncs, que d’una manera o altra l’executiu té clar que la crisi econòmica derivada del coronavirus haurà de comportar alguns canvis en el sistema impositiu del país, segurament perquè l’Estat pugui augmentar la seva capacitat de recaptació. S’han fet dos encàrrecs per un cost aproximat de 80.000 euros conjuntament.

Les adjudicacions, per la via directa i ordinària atenent a les excepcions que la normativa de contractació pública permet, s’han publicat en el BOPA d’aquest dimecres i formalment es fan a la firma J&A Garrigues SLP, que és la societat capçalera de Garrigues. Els treballs que s’encomanen s’encarreguen fins a final d’any, tot i que l’edicte deixa clar que el contracte es podria anar renovant fins al termini màxim que permet la legislació.

Els dos encàrrecs són genèricament per a assessorament. En un cas, i per un muntant de 60.475 euros, per a l’elaboració d’un informe amb les reflexions estratègiques sobre el règim fiscal del mecenatge i el conjunt de deduccions del sistema fiscal andorrà. En l’altre cas, i per 17.175 euros que inclouen com la primera de les comandes els impostos, es tracta d’elaborar un informe amb les reflexions estratègiques sobre el marc fiscal del Principat d’Andorra.

Comentaris (11)

Trending