Govern assegura que Standard&Poor’s valora de manera satisfactòria els passos cap a l’FMI

L’agència de ràting confirmaria la qualificació d’Andorra en ‘BBB/A-2’ amb perspectiva estable

Les oficines centrals d'Standard&Poor's.
Les oficines centrals d'Standard&Poor's. ARXIU

El Govern assegura que l’agència de qualificació Standard&Poor’s (S&P) reafirma la qualificació d’Andorra en ‘BBB/A-2’ i que manté la perspectiva estable del país, considerant els efectes positius dels avenços en l’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) en el marc de la crisi de la Covid-19. Standard&Poor’s ressaltaria el procés iniciat pel Principat per adherir-se a l’FMI, un fet que podria suposar una millora en el ràting del país per part de l’agència de qualificació.

S&P ha emès aquesta nit hora de casa nostra una nota en relació amb el ràting del país que l’executiu ha sintetitzat en un comunicat en què no s’annexa la nota en qüestió. Tampoc la qualificadora ofereix en obert el seu informe, que essencialment es du a terme a partir de la informació que ofereixen els diferents organismes de l’administració o l’Estat que avalua, en aquest cas Andorra.

En la nota, el Govern assegura que s’hi destaca la voluntat del Principat d’assolir l’Acord d’associació amb la Unió Europea. Ambdós elements es consideren claus per augmentar la qualificació, tenint en compte que implicarien un increment de la capacitat de resiliència del país davant possibles crisis financeres i una reducció dels riscos reputacionals, així com una millora en la qualitat, transparència i homologació de les dades estadístiques.

Alhora, l’agència de qualificació, segons que remarca l’executiu, posa en relleu la bona gestió fiscal que s’ha fet des d’Andorra al llarg dels últims anys i que permet afrontar amb majors garanties la situació causada per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. A més, Standard&Poor’s subratllaria la capacitat del sistema de salut andorrà per gestionar la crisi sanitària, remarcant l’estudi poblacional d’anticossos amb el doble cribratge que s’ha dut a terme a Andorra.

L’agència de qualificació també emfatitza, segons que assegura el Govern, que el país manté un bon accés al mercat de finançament i ho exemplifica en la resolució corresponent a la subhasta d’emissió dels 125 milions d’euros de deute públic en bons solidaris. Finalment, la qualificadora valoraria positivament que el Govern conservi entre les seves prioritats l’obertura econòmica, la consolidació del model fiscal i la regulació del sector financer per adaptar-se als estàndards internacionals.

Comentaris (4)

Trending