Jover diu que el préstec europeu de 12 milions donarà múscul financer al Govern

El consell d’administració del Banc de Desenvolupament (CEB) atorga un crèdit a un tipus inferior al 0,4%

Comentaris

Un operari del COEX descarrega els dispositius amb els quals es va fer el cribratge serològic massiu.
Un operari del COEX descarrega els dispositius amb els quals es va fer el cribratge serològic massiu. ARXIU / SFGA

El Govern disposarà en unes setmanes d’un préstec de 12 milions d’euros concedit pel Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) per poder finançar despeses derivades de la crisi sanitària. Es podran pagar compres ja fetes o que caldrà assumir en el futur. El préstec, a un tipus d’interès inferior al 0,4%, s’haurà de retornar en un termini de quinze anys.

El préstec l’havia sol·licitat el Govern després que Andorra formalitzés, el maig, l’ingrés a la institució bancària del Consell d’Europa. El consell d’administració de l’organisme ha aprovat la demanda andorrana, que en els propers dies o setmanes s’ha d’acabar de tramitar. El ministre de Finances, Eric Jover ha explicat aquest divendres que el crèdit "donarà múscul finançer al Govern" i ha destacat que "el tipus d'interès s'ha d'acabar de tancar però que estarà pel sota del de la banca comercial". Ha manifestat que l’executiu ha pres la decisió de demanar aquests dotze milions d’euros al CEB malgrat tenir la “capacitat suficient” i que atorga "maturitat al deute”.

El president del grup socialdemòcrata, Pere López.

Relacionat

El PS demana al Govern l'adhesió immediata al Banc de Desenvolupament Europeu

Els diners aniran destinats a la contractació de nou personal sanitari; el pagament de les hores extraordinàries de personal mèdic i no mèdic; l’adquisició d’equipament mèdic; el subministrament de material farmacèutic com medicaments o proves diagnòstiques; l’equipament de material de protecció individual com mascaretes, guants o gel hidroalcohòlic; l'ampliació de la capacitat de l'UCI per la pandèmia, o, fins i tot, la compra de la nova vacuna.

Jover ha afegit que aquest crèdit és un pas més en la diversificació de les fonts de finançament del Govern després dels aconseguits amb el Crèdit Agricole i amb el Banco Santander, i ha avançat que s'està treballant en un altre projecte. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, s'ha felicitat del préstec del CEB i ha recordat que va ser justament la seva formació la que va empènyer més per tal que Andorra s'adherís al banc del Consell d'Europa quan fins i tot l'executiu més aviat se'n desentenia.

Comentaris (6)

Trending