Es desencalla la renovació parcial de l’AFA: Maestre i Aouraghe seuran al consell d’administració

Amb gairebé dos anys de retard s’acabaran rellevant els canillencs Casal i Areny, en funcions des del gener de l’any passat, i es deixarà per al 2022 la cobertura de la vacant que deixa Cerqueda i la substitució de Pujal

Meritxell Maestre i Maanan Aouraghe.
Meritxell Maestre i Maanan Aouraghe. ARXIU

Si no hi ha nous entrebancs, a tot estirar durant el mes de setembre s’hauria de formalitzar la renovació del consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) amb l’entrada al consell d’administració de Meritxell Mastre i Maanan Aouraghe. Fa temps que està clar que són els escollits de Demòcrates i Liberals per substituir els dos membres del regulador financer actualment en funcions, però s’han sumat diferents imponderables que han anat posposant els canvis.

Tant és així que ja s’haurà de preveure una nova remodelació per a l’any que ve, atès que amb la incorporació de Maestre i Aouraghe se substitueix Josep Casal i Francesc Areny, que estan en funcions des del gener de l’any passat i no podien renovar mandat de cap manera, però encara cal cobrir la vacant deixada per David Cerqueda, en fer el salt de conseller a director general de l’organisme. La normativa diu que en un any no es pot renovar més de la meitat del consell, amb la qual cosa no serà fins al 2022 que se substitueixi formalment Cerqueda i també Armand Pujal, que haurà arribat al final del seu mandat.

Els dos nous membres de l’AFA tenen força més especialització que molts dels integrants que ha tingut el supervisor fins ara. Maestre va cursar estudis de matemàtiques a l’Institut de Ciències Aplicades de Rouen i té un màster per ESADE en direcció i administració d’empreses. La seva trajectòria professional es va iniciar a Merrill Lynch, on va estar prop de 20 anys i en l’actualitat ostenta un alt càrrec a Crédit Agricole a París. Justament, resoldre la seva situació pel fet de estar tan immersa en el mon financer-bancari i evitar qualsevol mena d’incompatibilitat ha estat un dels esculls a resoldre.

Un dels consells d'administració del llavors INAF, amb Francesc Areny (a l'esquerra) i David Cerqueda i Josep Casal (a la dreta).

Relacionat

Encallada des de fa gairebé un any la renovació del supervisor financer

Aouraghe és diplomat en ciències empresarials i treballa al sector privat en una consultoria del país que té un abast molt ampli (des de comptabilitat a, especialment, assessorament fiscal). Ha estat secretari general de la secció jove del partit Liberal i fins ara ha estat membre de l’executiva de la formació en qualitat de tresorer, un càrrec que deixarà si no ho ha fet ja per poder accedir a l’AFA.

El fet que Maestre sigui quota demòcrata i, evidentment, Aouraghe arribi al supervisor per designació liberal, almenys en el seu moment no es va posar bé en les files socialdemòcrates, que consideraven que com a segon grup de la cambra els tocava escollir o nomenar un dels nous membres. Al final s’hauria acordat que sigui en la propera tongada que esculli integrant per a l’AFA. Trobar candidats no està sent gens fàcil.

Comentaris (7)

Trending