La direcció deixa clar als duaners que el control del ‘tax free’ és prioritari al port d’arma

Hinojosa envia un comunicat intern als funcionaris del departament de Duana deixant clar que durant aquest any no s’armarà el cos però que sí que es compta fer-ho “abans de la fi de l’any 2021”

El director de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, durant la compareixença d'aquest dilluns.
El director de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, durant la compareixença d'aquest dilluns. J. A. VILADOT / SFGA

Controlar el ‘tax free’ passa per davant d’armar el cos de duaners, malgrat que es faran passos endavant. El director del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, ha hagut d’emetre aquest dimarts un comunicat intern per aclarir el que ell mateix va exposar en una compareixença al costat del ministre de Finances, Eric Jover. El port d’arma no serà efectiu fins al 2021. Abans de final d’aquest any ha d’estar completat el projecte. En canvi, en el que queda de 2020, s’han d’intensificar “campanyes de control específiques destinades a les importacions particulars”.

En la nota interna, Hinojosa explica que si bé és cert que el Govern va aprovar com a línia prioritària del departament de Tribut i Fronteres per a l’exercici 2020 l’inici del projecte per generalitzar el port de l’arma de foc a tot el col·lectiu de la Duana, “en cap moment es va dir que aquest projecte s’acabaria abans de la fi de l’any 2020”. Segons el director de Tributs, “aquest és un projecte llarg i complicat d’implementar però que com a mínim el que voldríem aconseguir abans de la fi de l’any 2020 és tenir la formació de base inicial (que no comprèn la formació de manipulació de tir) i els psicotècnics associats a aquest procediment”.

“Com a mínim el que voldríem aconseguir abans de la fi de l’any 2020 és tenir la formació de base inicial (que no comprèn la formació de manipulació de tir) i els psicotècnics associats a aquest procediment”

Per tant, “a ningú se li escapa que per poder culminar amb èxit aquest projecte cal dur a terme algunes accions que van més enllà de la formació i preparació dels agents, com són l’adequació de les instal·lacions, la redacció de manuals d’ús i l’adquisició de les armes i de tot el material de seguretat necessari. Així doncs la previsió és poder culminar aquest projecte abans de la fi de l’any 2021”.

Més enllà del port d’arma, hi ha tot de qüestions en l’àmbit declaratiu. En concret, Hinojosa parla del procediment específic per a les importacions en règim de viatgers i la realització de campanyes de control específiques per controlar en frontera les importacions de particulars, el ‘tax free’. El director de la Duana explica als funcionaris del departament que “actualment s’està treballant en el desenvolupament informàtic d’aquest procediment declaratiu mitjançant l’oficina virtual que esperem que estigui acabat en les properes setmanes”.

Una imatge de l'edifici duaner de Sant Julià.

Relacionat

Els duaners reben amb satisfacció l’anunci formal que el cos serà armat més aviat que tard

Aquest procediment hauria de permetre l’enregistrament de les declaracions simplificades de particulars per part dels agents d’una manera àgil i senzilla -i Hinojosa diu que es calcula en menys d’un minut- i es podrà utilitzar en tots els punts fronterers inclosos els serveis postals. “En contrapartida, el Govern ha fixat com a prioritari el control per als mesos que resten del 2020 realitzar campanyes de control específiques destinades a les importacions de particulars.” I el director, que annexa tot un seguit de documentació en el seu correu intern, deixa clar a la resta de funcionaris que quan s’iniciï cadascuna de les campanyes s’avisarà oportunament.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending