Avançament de les obres al santuari de Meritxell i més diners per a la gossera

El pressupost definitiu, que es tanca també amb l’impuls d’estudis sobre com millorar el trànsit a Sant Julià sense finalitzar el vial i què fer a la parcel·la de Casa Parramon, es votarà dimarts, amb un debat previ sobre si cal destinar els diners del multifuncional a habitatge públic

Santuari de Meritxell
Santuari de Meritxell

El pressupost per al 2023 ja està enllestit. El text final es votarà dimarts en la que tot fa preveure sigui la darrera sessió de Consell General de la legislatura. Els canvis introduïts per la comissió de Finances i Pressupost preveuen impulsar diferents projectes de reforma, com la nova gossera, que tindrà més diners, o la rehabilitació del santuari de Meritxell, que es vol avançar. També es farà un estudi d’alternatives a la fase pendent del vial de Sant Julià. Prèviament al debat del text global, el PS vol discutir al ple la proposta de destinar els diners pel multifuncional a habitatges públics.

Des de la majoria s’han tirat endavant petits canvis de partides per prioritzar diversos projectes que es consideren importants. És el cas de les obres que s’han de fer al santuari de Meritxell. Es vol avançar-les i que ja puguin començar aquest any per finalitzar-les el 2024. Així, partides previstes en plurianuals per a posteriors exercicis (de 775.000 i 60.000 euros) s’anticipen.

Pel que fa a la gossera, s’incrementa la dotació inicial per a la construcció de la nova instal·lació. Passa de 300.000 a 450.000 euros. També es dota de 100.000 euros el projecte del nou centre de salut a Canillo, per complir amb el compromís existent amb el comú.

A la vegada, es creen dues partides per a dos estudis. Un, valorat en 25.000 euros, haurà d’identificar alternatives per millorar el trànsit a Sant Julià sense haver d’executar la fase 2 del vial lauredià, encara pendent. L’altre, de 15.000, vol analitzar possibles usos per al terreny on s’havia ubicat l’ara derruïda Casa Parramon, a la Massana.

El que no s’ha tocat del pressupost és el multifuncional. El PS havia proposat que tots els diners que es destinaven a aquest projecte tant el 2023 com en exercicis posteriors es destinessin a la construcció d’habitatge públic. La idea va ser refusada en comissió. Ara, però, els socialdemòcrates volen que es debati al ple, via la fórmula de la reserva d’esmena.

El pressupost es votarà el pròxim dimarts. Serà el punt clau (i el darrer) de la sessió de Consell que, tot indica, ha de ser la darrera del mandat. Des del parlament, es considera que, a partir de dimecres, Xavier Espot podrà convocar ja eleccions i dissoldre.

Comentaris (1)

Trending