L’ACU denuncia pressions de Govern per canviar els fulls de signatures contra la taxa al carboni

El president de l’entitat, Lluís Ferreira, critica Jover i assegura que és l’executiu qui “enganya la ciutadania” amb “informació parcial” i fent “un acte de fe” quan es diu que la nova figura impositiva no necessàriament ha de traslladar-se al preu dels carburants

Lluís Ferreira, president de  l’Associació de Consumidors i Usuaris.
Lluís Ferreira, president de l’Associació de Consumidors i Usuaris. ARXIU

El president de l’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU), Lluís Ferreira, ha carregat amb duresa contra Eric Jover. D’aquesta forma, ha respost a les acusacions fetes pel ministre portaveu i de Finances, que va acusar els contraris a la taxa sobre el diòxid de carboni de mentir amb els arguments amb els quals intenten recollir signatures contra la mesura. Des de l’entitat es considera que és el Govern qui “està enganyant la ciutadania”. De fet, denuncia que han rebut trucades de l’executiu amb pressions per canviar el document de les firmes.

A través d’un escrit compartit a la pàgina de Facebook ‘Grup de Reflexió Ciutadana’, Ferreira lamenta que “Govern engany la ciutadania amb informació parcial”. I és que, afirma, des de l’executiu se “sap perfectament que el nou impost repercutirà en el preu final” i en canvi, “s’excusen amb un acte de fe, dient que els importadors ho poden assumir”. Això suposa, al seu entendre, “manar a casa dels altres”.

Ferreira assegura en l’escrit que “des del mateix Govern s’ha realitzat alguna trucada a l’ACU volent ‘aconsellar’ el què hi hauria de dir o no el document de recollida de signatures”. A banda, remarca que el que s’està demanant és endarrerir la implementació de la taxa, però no pas eliminar-la. També critica que Jover “es proclami portaveu del Consell General”, tot recordant que la petició de les signatures va dirigida  a la cambra parlamentària i no a l’executiu.

WhatsApp Image 2021 05 06 at 10 opt

Comentaris (2)

Trending