L’activitat a Twich dels 10 principals youtubers residents hauria generat 300.000 euros per l’Estat

L’estudi té en compte els guanys aconseguits pels internautes entre gener i setembre del 2021 i també s’indica que l’hisenda espanyola hauria deixat d’ingressar 1,3 milions

Comentaris

Rubén Doblas, 'El Rubius'.
Rubén Doblas, 'El Rubius'. ARXIU

Un dels motius que ha atret youtubers de gran èxit a Andorra és la possibilitat de pagar menys impostos. La menor pressió fiscal al Principat suposa un avantatge per a ells. I, evidentment, una minva dels ingressos per a l’administració tributària espanyola. Ara, s’ha posat una xifra al que ha suposat: entre gener i setembre del 2021, i atenent només als directes que fan a Twitch els 10 internautes amb més repercussió, es van deixar de recaptar 1,3 milions d’euros. En canvi, Govern hauria aconseguit uns 300.000 euros.

Es tracta del càlcul que fa el digital ‘Business Insider’, aprofitant, justament, que es compleix un any de l’esclat de la polèmica provocada per l’anunci del Rubius que es mudava cap al Principat. Per arribar a aquesta xifra, es té en compte les dades que es van revelar de la plataforma de directes per internet arran d’una filtració soferta durant el 2021. S’agafen les xifres dels deu youtuber amb residència a Andorra més seguits a Espanya, entre ells el mateix Rubius.

L’informe de ‘Busineess Insider’ explica que aquests internautes van deixar de pagar entre 50.000 i 630.000 euros segons el cas a Hisenda. En total, el càlcul arriba a 1,3 milions d’euros. En canvi, a l’hora de tributar a Andorra, les xifres pagades van entre 10.000 i 140.000 euros.

Això sempre, només pels guanys vinculats a Twich, sense tenir en compte altres vies d’ingressos com patrocinis, esdeveniments o accions a altres xarxes socials. En total, Govern hauria recaptat 300.000 euros. Dades, això sí, entre gener i setembre.

Comentaris (9)

Trending