FEDA i Andorra Telecom hauran de dissenyar tarifes o paquets per a les persones amb dificultats econòmiques 

Els socialdemòcrates pacten al Consell General amb els grups que donen suport al Govern encarregar a les parapúbliques que estudiïn propostes per als usuaris amb menys recursos

Seu d'Andorra Telecom.
Seu d'Andorra Telecom. ANDORRA TELECOM
FEDA i Andorra Telecom tenen de marge fins al juny de l’any que ve per dissenyar, juntament amb el ministeri d’Afers Socials, tot un seguit de tarifes o paquets per fer més accessibles els seus serveis per a les persones amb dificultats econòmiques. Aquest és el resultat del pacte al qual han arribat al Consell General el grup parlamentari socialdemòcrata amb les tres formacions que donen suport al Govern. Terceravia, que estava al marge de la proposta d’acord, també hi ha donat suport.

L’encàrrec fet a les parapúbliques té com a origen una proposició d’acord del PS per tal que FEDA i Andorra Telecom rebaixessin les tarifes o els paquets més bàsiques per tal d’afavorir l’accés universal a serveis públics fonamentals. La intenció dels socialdemòcrates era aconseguir una rebaixa lineal dels preus, després d’un estudi sobre l’impacte econòmic de la mesura, i que les noves tarifes entressin en vigor l’1 de gener. Però aquest dimecres, a poques hores del debat en sessió parlamentària, demòcrates, liberals i Ciutadans Compromesos van presentar una esmena a la referida proposta d’acord per tal que les rebaixes, per dir-ho així, només s’apliquessin davant d’aquelles persones amb dificultats econòmiques. I les parts s’han posat d’acord.

El líder parlamentari del PS, Pere López, ha agraït, en certa manera, que els grups de la majoria s’haguessin acostat a les tesis socialdemòcrates i, en aquest marc, s’ha avingut a transaccionar la proposta d’acord sempre que s’establís un calendari clar, que els grups parlamentaris poguessin participar de manera activa en la recerca de solucions per a la millora de l’accés als serveis públics bàsics i que els futurs beneficiaris de les adequacions tarifàries no haguessin de fer front a noves exigències en matèria de requisits administratius, burocràtics.

Martisella ha revelat que FEDA ja està treballant en una millora de la denominada tarifa social, una denominació, una etiqueta, que Pere López ha rebutjat de bat a bat

La consellera demòcrata Maria Martisella ha estat l’encarregada d’exposar el parer de la majoria governamental. La parlamentària encampadana ha explicat que tant FEDA com Andorra Telecom ja tenen tarifes encarades amb els menys afavorits, amb els usuaris amb més dificultats, però ha reconegut que “no han tingut l’ús esperat”. Martisella ha revelat que FEDA ja està treballant en una millora de la denominada tarifa social, una denominació, una etiqueta, que Pere López ha rebutjat de bat a bat. La consellera demòcrata ha explicat que DA, Liberals i CC s’oposaven a una rebaixa global de les tarifes més baixes perquè això no sempre afavoriria els més necessitats. 

Ben al contrari, ha explicat Martisella, hi hauria persones amb dificultats econòmiques però que tenen necessitats d’energia o telefonia superiors a les bàsiques que no es podrien acollir a les millores que suposadament buscava el PS i, en canvi, hi hauria usuaris sense cap problema que de cop aconseguirien una rebaixa extra. Amb tot, la síndica general ha aturat la sessió i ha donat una estona perquè les formacions acabessin de consensuar una proposta que finalment ha rebut el suport de tots els grups de la cambra.

Així -i amb el suport d’un grup de terceravia que ha aprofitat el debat per lamentar el desgavell pressupostari i fiscal i lamentar l’alt volum de despesa de l’administració- s’ha acordat encarregar amb el suport d’Afers Socials per la qüestió de les dades relatives a les persones menys afavorides, que Andorra Telecom i FEDA estudiïn la fórmula o fórmules perquè les persones amb dificultats econòmiques tinguin accés en millors condicions a tarifes i paquets “sense que els suposi una càrrega administrativa afegida”. El Consell General dóna de marge fins al juny del 2020 perquè es trobi la solució a la comanda feta.

Comentaris (1)

Trending