Familiars d’interns ‘sans’ del Cedre demanen que se’ls facin proves per poder-los treure

Malgrat que en cap cas qüestionen la feina dels professionals del centre sociosanitari, demanen que es garanteixi l’estat de salut tant dels residents com de les famílies i així endur-se’ls a casa

-
-
Familiars d’interns del Cedre que fins ara no han experimentat cap símptoma compatible amb el coronavirus i que gaudeixen d’un bon estat de salut més enllà de les patologies que poguessin tenir a l’arribada al centre sociosanitari s’estan organitzant per demanar que es faci les proves per diagnosticar la malaltia a tots els residents i que posteriorment es faci els testos corresponents a les famílies que ho vulguin per tal de poder-se endur als respectius domicilis els usuaris del Cedre sempre que en tots dos casos els resultats siguin negatius.

El fet que cada dia vagin traslladant padrins que emmalalteixen ja sia en els dispositius hotelers on s’han traslladat algunes desenes de padrins i, sobretot, a Salita, ha generat un fort neguit. En alguns casos, aquest nerviosisme va acompanyat també amb alguna dosi de malestar. Les fonts familiars consultades, però, han assegurat que en cap cas es qüestiona la feina dels professionals que estan en primera línia de l’atenció als usuaris. En tot cas, el que sí que s’ha detectat és una manca de comunicació interna. Que els infermers no tenen la informació necessària.

Ara, però, el que reclamen és que es garanteixi que tant els padrins les famílies dels quals estarien en disposició d’endur-se’ls a casa com els seus parents no estan contagiats de Covid-19 i, en conseqüència, puguin emportar-se els usuaris, encara que sigui de manera temporal, als domicilis particulars. La situació és de força desesperació al Cedre, amb onze difunts reconeguts de coronavirus i altres usuaris en una situació força crítica.

Comentaris (2)

Trending