Extradit cap a Alemanya el fugitiu detingut a Pal condemnat per cultivar cànnabis

De 29 anys i amb antecedents al seu país, s’amagava entre Barcelona i el nucli massanenc, que visitava sovint perquè hi mantenia una relació sentimental; era a la Comella des de final d’abril

-
-
El jove alemany detingut a final d’abril a Pal arran d’una demanda de l’oficina central de la Interpol a Alemanya ha estat ja extradit cap al seu país, on haurà de complir una condemna de més d’un any de presó per cultiu de cànnabis. No és la primera vegada que l’home, de 29 anys, està entre reixes i per això ja no s’ha oposat al trasllat, circumstància que ha accelerat el procés.

Un control de trànsit rutinari i fortuït va ser el detonador que va permetre saber que un home buscat per les autoritats alemanyes feia estada al Principat. Davant d’això, es van posar en marxa els mecanismes de cooperació judicial internacional i Interpol Wiesbaden, la capital de l’Estat federat alemany de Hesse on hi ha la seu central germànica d’Interpol, va emetre la demanda corresponent de detenció provisional. Amb aquesta petició ja formalitzada, es van fer els seguiments pertinents i, finalment, el 25 d’abril l’home va ser detingut.

El jove alemany era conscient que era un fugitiu de la Justícia del seu país. Havia estat condemnat a més d’un any per cultiu de cànnabis. Es movia, segons les fonts, entre Barcelona, on feia vida habitual, i Pal, on mantenia una relació sentimental amb una noia resident que cap vinculació tenia amb les suposades activitats il·legals del detingut que, a més, en els ambients judicials i policials se’l considera força perillós.

Des del moment que va accedir a la Comella, l’empresonat va deixar clar que no s’oposaria a l’extradició. Això volia dir que no caldria fer allò que s’anomena ‘judici d’extradició’ i que pot allargar la decisió de si cal traslladar o no un sol·licitat per una altra jurisdicció ben bé mig any. No refusant la petició, amb un parell de mesos es resolen els tràmits burocràtics. I així ha estat.

Agents de la policia alemanya van venir a buscar el reclamat el passat 3 de juliol. Tot estava degudament programat. I com sol ser habitual en aquestes ocasions va caldre fer els tràmits pertinents en els punts policials fronterers, en aquest cas amb la policia nacional espanyola, que és qui va escortar el detingut fins a Barcelona, des d’on va volar el detingut juntament amb els agents germànics cap a Alemanya.

Comentaris

Trending