Expulsats del Principat els integrants de la banda albano-kosovar que es dedicava al contraban de tabac

Com a mínim els nou detinguts majors d’edat van ser sotmesos a un judici ràpid amb imposició de penes que no comporten l’ingrés immediat a la presó, que sí que hauran de complir si hi tornen

-
-
Els nou detinguts en l’operació contra el tràfic il·lícit de tabac que va tenir com a escenaris Juberri, on es van produir els controls i els arrestos, i el Pas de la Casa, d’on adquirien els cartrons que pretenien passar per la muntanya, van ser alliberats després de sotmetre’ls, divendres, a un judici ràpid i de dictar-ne la seva expulsió del Principat.

Nou adults i dos menors, tots ells albano-kosovars residents en les immediacions de Tolosa, van ser detinguts i controlats dijous en una operació que va mobilitzar deu agents en un escamot configurat per policies i duaners. En l’operació es van recuperar 6.150 paquets de tabac col·locats en vuit grans motxilles preparades perquè vuit dels interceptats les carreguessin a l’esquena i les transportessin per la muntanya fins al lloc convingut, on tres més els recollirien amb tres vehicles diferents que també van ser comissats. 

El tabac suposadament l’adquirien en petites quantitats en establiments del Pas de la Casa. Si els controls i les detencions van produir-se durant la jornada de dijous, segons que va transcendir aquest diumenge, divendres es va posar tot el grup, que se sospita que integra una xarxa molt més gran de persones de l’Est d’Europa que operen entre Andorra i el sud de França per alimentar de tabac el mercat negre, a disposició judicial. Segons fonts coneixedores de la investigació, almenys els nou adults van ser sotmesos a ordenances penals, l’equivalent al judici ràpid. 

I després d’imposar-los una condemna que no ha transcendit però que no comportava l’ingrés immediat a la presó, se’ls va expulsar sota l’advertiment que si tornen a ser enxampats en sòl andorrà sí que ingressaran al centre penitenciari per complir la pena ara imposada més el que els pertoqui en el cas que se’l torni a enxampar delinquint. Tots els homes, d’edats compreses entre els 19 i els 48 anys els majors d’edat, estaven acusats d’un delicte de contraban i un altre d’associació il·lícita.

Etiquetes

El tabac comissat estava preparat per ser transportat amb vuit grans motxilles.

Relacionat

Enxampat a Juberri un grup d’onze persones de l’Europa de l’est que passava tabac per la muntanya

Comentaris (2)

Trending