Excursionistes denuncien l’existència de barraques enmig de la muntanya que ‘amaguen’ gossos en pèssimes condicions

En zones com a la Comella, les gàbies, de fabricació casolana, agrupen en moltes ocasions desenes d’animals que tenen al seu abast sols aigua que presenta un evident estat de putrefacció

-
-
Excursionistes o habituals passejants del país per senders de muntanya denuncien l’existència, en diferents punts del Principat, de zones on, entre l’espessa vegetació, es mig amaguen barraques de fabricació casolana on hi fan estada gossos en unes condicions que, com a mínim, no serien les més recomanables. Demanen a les autoritats administratives que facin els controls pertinents, que posin els mitjans adequats, i que posin fi a situacions del tot deplorables.

Un grup d’amants de la muntanya s’han posat en contacte amb l’Altaveu per descriure la situació que han trobat, en aquesta ocasió, en un indret prop del camí que porta a l’alt de la Comella. Com s’han trobat en altres punts del país, de cop hi volta hi han trobat nombroses fileres de barracons fabricats amb reixes i materials en desús que serveixen de gàbies per a desenes de gossos. En alguns casos, que no pas en tots, creuen que poden ser cans propietat de caçadors. Els excursionistes han deixat clar que no es pot “demonitzar de forma general aquest col·lectiu” atès que hi ha molts caçadors que tenen gossos “i els cuiden com si fossin un integrant més de la família” tot i que “per norma general tenen els animals com una mena d’eina de treball”.

En l’excursió realitzada aquest diumenge, en el transcurs del recorregut, s’han trobat algun gos mort, de defunció relativament recent, i un parell de cranis, també de ca, que en aquest cas, evidentment, faria molt més temps, anys fins i tot, de la seva mort. Els denunciants estan segurs que l’administració, en alguns casos, han de ser coneixedors de l’existència d’aquestes zones de barraques. I han indicat que si no ho estan, que ja sigui els banders, ja sigui tècnics o inspectors del departament d’Agricultura, haurien d’iniciar controls per eradicar aquestes zones.

Asseguren que el rati de gossos per barraca de ben segur supera el que seria l’aconsellable. I, a més, a prop dels animals només haurien vist algunes llaunes i altres contenidors que serveixen als animals, com a molt, per poder-se hidratar. L’aigua de molts d’aquests dipòsits, però, presentarien un estat d’evident putrefacció. De menjar no se n’hauria vist, tot i que no descarten que els propietaris dels cans apareguin de tant en tant a deixar alimentació, ja sigui en forma de ranxo preparat o alguna altra mena d’ingredients. 

Els comunicants han assegurat que en cap cas es pot parlar que es tracti de gossos abandonats atès que, no en l’ocasió d’avui, però sí en altres sortides que han fet -reconeixen que són amants dels animals i de tant en tant surten a buscar expressament amagatalls de cans de forma expressa- s’han arribat a trobar persones que de cop i volta i apareixent del no res els han parat els peus perquè no poguessin avançar fins als ‘camps de barraques’.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending