Estupefacció en el món jurídico-financer pel ‘desmantellament’ d’un dels principals bufets d’advocats

La finalització de l’històric vincle entre el despatx Arqués i Crèdit Andorrà comporta un dràstic redimensionament de l’equip jurídic

-
-
El despatx Arqués-Ribert-Junyer s’empetiteix. Quant a personal almenys. El redimensionament a la baixa de l’equip jurídic, un dels bufets d’advocats més prestigiosos del Principat, ha agafat de sorpresa el món jurídico-financer, que ha rebut amb estupefacció les diverses baixes laborals que els darrers dies hi hauria hagut al tomb de l’esmentat despatx, que va iniciar el seu camí a Andorra la Vella el 1964 i hauria tingut els darrers temps al tomb d’una quinzena de professionals del Dret, més enllà d’alguns assistents i administratius.

Les fonts consultades no han pogut precisar quantes baixes s’han produït però sí que han assegurat que l’aprimament de la plantilla és molt notable tant en l’àmbit estrictament jurídic com en el del personal assistent. Més que mai, el despatx pivotarà ara entorn dels tres socis que donen nom actualment a l’empresa: Daniel Arqués, Jaume Ribert i Jordi Junyer. Encara que el bufet presta assistència en tots els camps del Dret, temes de naturalesa fiscal, financera, mercantil, era el que més volum de feina genera al despatx. O generava.

Perquè si sorpresa ha causat la reestructuració del bufet, més estupefacció hauria generat la principal motivació de la decisió de reordenar el despatx: la finalització del vincle que històricament havia mantingut el despatx jurídic amb Crèdit Andorrà. Segons diverses fonts, l’arribada d’un nou màxim responsable executiu a l’entitat bancària, afegida al fet de la reorganització dels serveis interns i externs i a la necessitat del grup bancari de reduir despeses haurien portat a trencar la relació professional entre les dues institucions.

I al tomb de Crèdit Andorrà, segons les fonts, Arqués-Riber-Junyer hauria teixit una part important del seu volum de feina. D’aquí, doncs, la necessitat del redimensionament. És possible que alguns dels professionals que fins ara estaven al bufet jurídic i que més relació directa tenien amb el grup bancari acabin fitxant per Crèdit Andorrà. Aquesta circumstància, però, l’Altaveu no l’hauria pogut confirmar tot i que sí sembla clara la voluntat de l’entitat bancària de crear un equip jurídic intern a més de poder comptar amb suports externs -diversos professionals del Dret ja haurien ofert els seus serveis al banc- sense arribar al nivell de la vinculació i el forfet anual establert amb el despatx amb el qual ara s’hauria acordat l’acabament de la relació.

Comentaris (8)

Trending