Estirada d'orelles a Estadística per les dades d'habitatge a l'Enquesta de Pressupostos Familliars

Jover assegura que no s'han demanat responsabilitats al director del departament

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El Govern ha demanat al departament d'Estadística que revisi la comunicació en temes tan sensibles com ara les dades d'habitatge que figuren en l'Enquesta de Pressupostos Familiars. El ministre portaveu, Eric Jover ha dit, però, que no s'han demanat responsabilitats al director del departament.

El missatge ha estat clar. Cal posar a l'abast de la gent el que volen dir les dades. Perquè la darrera Enquesta de Pressupostos Familiars podia incitar a la confusió en el preu del lloguer. Ja ho va advertir el ministre d'Economia, Jordi Gallardo i aquest dimecres s'hi ha referit el ministre portaveu, Eric Jover.

Si Gallardo va dir que ja estan treballant amb l'AGIA i Estadística per elaborar un estudi sobre el preu de mercat actual, Jover ha explicat que han fet un toc d'atenció al departament. Una estirada d'orelles perquè es tracta de dades sensibles que cal tractar amb guants de seda. Perquè una cosa és l’Enquesta de Pressupostos Familiars (EPF) i el que hauria de ser l’enquesta que doni què costa accedir a un habitatge.

L’EPF analitza el que un grup de 920 famílies destinen, entre altres despeses, a l’habitatge. I d’aquí en surt una mitjana de 601 euros mensuals el 2018 destinats a aquest concepte. Això, però, no vol dir que sigui el lloguer mitjà actual

Jover també ha indicat que FEDA ja ha facilitat totes les dades sobre els comptadors per saber quants pisos estan buits però que els comuns encara no han donat tota la informació sobre vivendes buides i que no estan al mercat a la Taula d'Habitatge que es vol reunir aquest mes.

 

 

Comentaris (2)

Trending