Vallnord, Grandvalira i Ordino Arcalís inauguren temporada d’hivern aquesta setmana

Les tres estacions tornaran a tenir les pistes obertes al llarg dels proxims dies, on ja començaran a rebre els primers esquiadors després que les darreres nevades hagin permès unes bones condicions

Operaris de Grandvalira posant a punt el domini.
Operaris de Grandvalira posant a punt el domini. GRANDVALIRA

Les nevades dels darrers dies sembla que han complert els objectius previstos, i han donat a les estacions d’esquí les condicions per poder fer la reobertura. Concretament, Vallnord – Pal Arinsal començarà la temporada d’hivern el pròxim divendres, 3 de desembre, com estava fixat. Ho farà amb el 70% de pistes en els sectors de Pal i Arinsal i tots els circuits de muntanya i raquetes de neu. Ordino Arcalís, que tenia prevista l’obertura la setmana passada, engegarà l’activitat finalment el dimecres, 1 de desembre i Grandvalira posarà en marxa alguns sectors aquest mateix dimarts, 30 de novembre.

La temporada d’hivern comença oficialment a final de setmana per a les estacions d’esquí. Vallnord obrirà el tres de desembre els dos sectors connectats. D’aquesta manera, s’inaugurarà la temporada de 136 dies quan es tenia previst. En total, obrirà més del 70% de pistes i oferirà tots els circuits de muntanya, que són set, i els de raquetes de neu, que són sis.

Ordino-Arcalís es posarà ja en marxa aquest dimecres.
Ordino-Arcalís es posarà ja en marxa aquest dimecres.
 

El primer dia, a Vallnord, es podrà gaudir també de les activitats de neu. Entre elles, la pista de trineus i el simulador d’esquí virtual, com a gran novetat de la temporada. També estaran disponibles els deu restaurants que hi ha als diferents sectors i la gran novetat és Nocturna, que ofereix sopars d’alta muntanya.

A Grandvalira s’han fet jornades de proves per garantir l’estat de la neu i s’han habilitat fins a 15 quilòmetres esquiables als sectors del Pas de la Casa i Grau Roig. Concretament, hi haurà una desena de pistes que compten amb gruixos d’entre 30 i 90 centímetres. Durant els pròxims dies treballaran perquè s’obrin tots els sectors el divendres tres de desembre, així com per a l’entrada en funcionament de totes les activitats i serveis.

Esquiadors a Vallnord el passat gener, un dels pocs moments amb certa afluència turística del passat hivern.
Esquiadors a Vallnord el passat gener, un dels pocs moments amb certa afluència turística del passat hivern.

D’altra banda, Ordino Arcalís també obrirà les portes aquesta setmana gràcies a les nevades, que permetran l’obertura del 25% de les pistes. Així, es podrà esquiar des de la cota alta, el cap de les Portelles a 2.550 metres, fins a la cota baixa a 1.940 metres. De cara al Pont de la Puríssima s’intentarà ampliar la quantitat de pistes.

Ordino Arcalís és l’estació que més pretén allargar la temporada d’hivern, que per ells finalitzarà, si la situació ho permet, el 24 d’abril. Grandvalira i Vallnord tancaran el 18 d’abril. Així, el domini d’Ordino Arcalís serà el que tindrà la temporada més llarga d’Andorra.

Comentaris (1)

Trending