Ski Andorra es fixa el 30 de gener com a data per poder obrir les pistes al turisme

Les restriccions a Catalunya i les que es preveuen que hi pugui haver pel cantó francès porten les estacions d’esquí alpí a funcionar amb “estructures mínimes” i encarades al públic local, sobretot infantil

Instal·lacions obertes a Grau-Roig.
Instal·lacions obertes a Grau-Roig.

Ni el 9 de gener ni l’11. Tampoc el 17. Ski Andorra ja preveu que no serà fins al dissabte 30 de gener, anant bé, quan es podran posar en marxa les estacions d’esquí alpí del Principat per als turistes. I això si no hi ha cap altre ensurt. La patronal de les societats explotadores de camps de neu ha mantingut els darrers dies diversos contactes. Les restriccions a Catalunya i les mesures també més restrictives que es preveuen del costat francès han portat les societats a agafar-se com aquell que diu un mes de coll. I encara bo.

Ara mateix, les estacions donarien per vàlid poder operar sense haver de tancar des del 30 de gener fins a Setmana Santa. A un ritme correcte els permetria salvar el desastre que es respira si les restriccions que s’estan dictant producte de la denominada tercera onada van gaire més enllà de tres o quatre setmanes. Formalment, les estacions no tancaran. Però funcionaran amb les “estructures mínimes”.

Pal-Arinsal ja ha tramitat reduccions de jornada i suspensions de contracte. I més que en gestionarà ara que la nova llei òmnibus vigent des de l’1 de gener ho permet. Fins ara Ensisa i Saetde no havien activat l’opció dels ERTO però no es descarta que també s’adopti aquesta fórmula vista la situació i la previsió d’obrir al turisme

Segons les fonts consultades, els camps de neu mantindran un mínim mínim de ginys i pistes obertes perquè el públic local pugui mantenir l’activitat nival alpina. Especialment els infants. Així, en principi es garantiran els entrenaments dels clubs i de la federació i també es possibilitarà, si no hi ha canvis, l’esquí escolar, que s’hauria d’activar seguint el calendari previst post vacances escolars de Nadal.

Per al turisme, res de res. Amb els confinaments municipals a Catalunya que bé es podrien allargar més dels deu dies per ara dictats, i amb els anuncis que s’espera que faci França aquest dijous, encara que ja ha avançat que no pensa posar en marxa els remuntadors, sembla difícil que hi pugui haver una represa de l’activitat turística, ni que sigui controlada, abans. A més a més, en altres territoris, com al Regne Unit, s’estan imposant confinaments més durs i llargs.

Tot plegat hauria portat Ski Andorra a situar una possible reobertura turística per a final de mes. Això fa que les estacions, cada societat explotadora, estigui adoptant les seves pròpies decisions quant a organització de personal i activació d’infraestructures. O més que activació, a equipaments que continuaran en funcionament en mode ‘mínim local’. Les empreses mantenen diverses trobades aquest dimarts mateix.

Una imatge de Grau Roig aquest matí de dilluns, amb infants de l'escola d'esquí entre els pocs practicants.

Relacionat

Mantindran les pistes obertes més enllà de Reis?

Pal-Arinsal ja ha tramitat reduccions de jornada i suspensions de contracte. I més que en gestionarà ara que la nova llei òmnibus vigent des de l’1 de gener ho permet. Fins ara Ensisa i Saetde no havien activat l’opció dels ERTO però no es descarta que també s’adopti aquesta fórmula vista la situació i la previsió d’obrir al turisme com a molt aviat el 30 de gener. Aquest dilluns es van fer diverses trobades per valorar com havia anat el cap de setmana d’obertura local gratuïta. Les noves restriccions a Catalunya, però, van obligar a posar sobre la taula un replantejament del full de ruta.

Comentaris (7)

Trending